Καναδικό πλοίο  συγκρούστηκε με ένα μυστηριώδες υποβρύχιο αντικείμενο στη λίμνη Superior

Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024, κάτι περίεργο συνέβη στη λίμνη Superior, η οποία είναι μέρος του συστήματος των Μεγάλων Λιμνών και βρίσκεται στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά.

Το καναδικό φορτηγό πλοίο Michipicoten, που ναυπηγήθηκε το 1952, συγκρούστηκε με ένα άγνωστο υποβρύχιο αντικείμενο στη λίμνη Superior. Αυτό συνέβη 56 χλμ νοτιοδυτικά του Isle Royale, το οποίο βρίσκεται δίπλα στην πολιτεία του Μίσιγκαν.

Το πλοίο ήταν φορτωμένο με σιδηρομετάλλευμα και είχε 22 άτομα πλήρωμα. Η σύγκρουση με το μυστηριώδες αντικείμενο ήταν τόσο ισχυρή που κατέστρεψε την επιμετάλλωση του κύτους και το πλοίο άρχισε να παρουσιάζει διαρροή και αρχισε να εχει κλίση 15 μοιρών προς τα δεξιά. Αυτό συνέβη νωρίς το πρωί και το πλήρωμα άρχισε αμέσως να αντλεί το νερό.

Μέχρι τις 9:15 π.μ. είχαν καταφέρει να αντλήσουν το μεγαλύτερο μέρος του νερού και να μειώσουν τη κλίση. Στη συνέχεια εξέδωσαν σήμα κινδύνου, το οποίο παρελήφθη από την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ και έστειλε ελικόπτερα και βάρκες για να τους βοηθήσουν. Μέχρι το μεσημέρι, το μισό πλήρωμα είχε απομακρυνθεί με ασφάλεια από το πλοίο, ενώ το άλλο μισό παρέμεινε στο πλοίο και το κατεύθυνε προσεκτικά προς το λιμάνι για να επιθεωρήσει τη ζημιά.

Το «Michipicoten» σε κατεστραμμένη κατάσταση προσεγγίζει το λιμάνι του Thunder Bay, στο Οντάριο του Καναδά. Φωτογραφία: Michael Hull

Προς το παρόν, τα ιουδαικα μέσα μαζικης υπνωσης δεν αναφέρουν τι μπορεί να αντιμετώπισε το πλοίο και τι είδους ζημιά υπέστη. Ανέφεραν μόνο ότι «η αιτία της σύγκρουσης βρίσκεται υπό διερεύνηση» , διάφορες εικασίες λενε για κατασκοπευτικά υποβρύχια drones και κρυμμένα στρατιωτικά υποβρύχια μέχρι UFO και θαλάσσια τέρατα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications