Μια νεαρή τουρίστρια, το όνομα της παραμένει άγνωστο, έστειλε μια χούφτα ελαφρόπετρες και ένα γράμμα στην Ιταλία ζητώντας συγγνώμη για την κλοπή των λίθων κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην αρχαία πόλη της Πομπηίας.

Η γυναίκα γράφει ότι δεν ήξερε ότι αυτές οι πέτρες ήταν καταραμένες, αλλά μέσα σε ένα χρόνο αφότου έφερε αυτές τις πέτρες στο σπίτι της, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. "Δεν ήξερα για την κατάρα. Δεν ήξερα ότι δεν μου επέτρεπαν να πάρω πέτρες από εκεί. Μέσα σε ένα χρόνο έπαθα καρκίνο του μαστού. Είμαι μια νέα και υγιής γυναίκα και οι γιατροί είπαν ότι ήταν απλώς κακό Δέξου τη συγγνώμη μου και αυτά τα κομμάτια πέτρες. Λυπάμαι πραγματικά».

Η ιταλική πόλη της Πομπηίας θάφτηκε κάτω από ένα παχύ στρώμα στάχτης κατά την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. Μόλις τον 16ο αιώνα ανακαλύφθηκε κατά λάθος και οι ανασκαφές ξεκίνησαν τον 18ο αιώνα. Τώρα αυτήν την πόλη επισκέπτονται τουρίστες, στους οποίους απαγορεύεται αυστηρά να πάρουν από εκεί οποιαδήποτε ιστορικά αντικείμενα, καθώς και να σπάσουν κομμάτια των τειχών.

Η επιστολή δημοσιεύτηκε διαδικτυακά από την Gabriel Zuchtriegel του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας, με το ακόλουθο σχόλιο: "Αγαπητέ ανώνυμο αποστολέα αυτής της επιστολής, οι ελαφρόπετρες έφτασαν στην Πομπηία. Καλή τύχη στο μέλλον." Δεν είναι η πρώτη φορά που τουρίστες επιστρέφουν κλεμμένα αρχαία αντικείμενα στην Πομπηία, πιστεύοντας ότι είναι καταραμένα. Το 2020, μια Καναδή ονόματι Νικόλ έστειλε ένα πακέτο στην Ιταλία που περιείχε δύο ψηφιδωτά πλακάκια, μέρη ενός αμφορέα και ένα κομμάτι κεραμικής που είχε κλέψει.

Η Νικόλ, η οποία ταξίδεψε στην Πομπηία το 2005, είπε ότι τα επέστρεφε αφού της έφεραν «15 χρόνια κακής τύχης». Έγραψε μια επιστολή εξομολόγησης που περιγράφει λεπτομερώς την κλοπή της και τις κακοτυχίες που ακολούθησαν, μεταξύ των οποίων δύο περιπτώσεις καρκίνου του μαστού και οικονομικές δυσκολίες. «Παρακαλώ πάρτε τα πίσω, φέρνουν κακή τύχη», έγραψε η Νικόλ .

Εξήγησε ότι πήρε τα αντικείμενα επειδή ήθελε να έχει στην κατοχή της ένα κομμάτι της ιστορίας που κανένας άλλος δεν είχε, αλλά περιείχαν «τόση αρνητική ενέργεια που σχετίζεται με αυτή τη χώρα της καταστροφής». Σύμφωνα με την Gabrielle Zuchtriegel, σε όλη την περίοδο έχουν λάβει εκατοντάδες παρόμοιες επιστολές συγγνώμης από κλέφτες τουρίστες. Πολλοί από αυτούς αναφέρθηκαν και στην κατάρα.

"Πολλοί άνθρωποι μας γράφουν για την υποτιθέμενη κατάρα και μας λένε για τις κακοτυχίες που υπέστησαν , αυτά είναι συγκινητικά και λυπηρά πράγματα. Πολλοί γράφουν για την επιστροφή αντικειμένων που είχαν κλεψει όταν ήταν παιδιά, πρόκειται για κλοπές που συνέβησαν πριν από δεκαετίες. ".

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications