Επειδή πολλοί έχουν μεινει στα παλαιά δεδομένα των αρχαιων μυστών και το παίζουν φωστήρες με το να παπαγαλιζουν οτι έλεγαν οι αρχαίοι και να το παίζουν σούπερ ντουμπερ απόγονοι αρχαιων ενώ δεν εχουν καμια σχέση με τετοια θέματα και ειναι υλιστές, βλεπε πχ κατι πατριώτες του ίντερνετ δεν καταλαβαινουν χριστό ετσι και τους μιλήσεις για θέματα πνευματισμού για αυτο ειναι έτη φωτός πίσω και δεν καταλαβαινουν και τόσα αλλα γύρω τους , άσχετα που ολα αυτα που έλεγαν οι αρχαίοι ουδεμιά σχέση εχουν με τον Χριστιανισμό τους, και ενώ έχουν αλλάξει τα δεδομένα και πολλά απο αυτα που έλεγαν οι αρχαίοι μύστες δεν ισχύουν πλέον για πολλους γυρω σας

Παμε στα κλασικα πρωτα που λένε: Πλάτωνας (Πολιτεία 614b-621d) μας αναφέρει τα παρακάτω για τον Ήραντα τον γιο του Αρμένιου, ενός Πάμφυλου το γένος. «Σκοτώθηκε στη μάχη. Δέκα μέρες αργότερα, όταν απομάκρυναν τα πτώματα των νεκρών που ήδη είχαν σαπίσει, βρήκαν το πτώμα του, που ήταν εντελώς άθικτο και το μετέφεραν στην πατρίδα του για να ταφεί. Στη δωδέκατη μέρα μετά τον θάνατο του, καθώς ήταν ξαπλωμένο το πτώμα πάνω στην νεκρική πυρά, ο Ήραντας επέστρεψε στην ζωή και διηγήθηκε τι είδε στον άλλο κόσμο. Είπε ότι, όταν η ψυχή του εγκατέλειψε το σώμα του πήγε ταξίδι με πολυπληθή παρέα και έφτασε σε ένα μυστηριώδες μέρος όπου υπήρχαν δυο ανοίγματα στη γη.

Ήταν κοντά το ένα στο άλλο και ακριβώς από πάνω τους ήταν άλλα δύο ανοίγματα στον ουρανό. Ανάμεσα στα δύο ζεύγη ανοιγμάτων, ήταν δικαστές καθισμένοι, που διέταζαν τους δίκαιους, αφού τους έκριναν και έγραφαν τις αποφάσεις στο στήθος τους, να ανέβουν στον ουρανό από τα δεξιά. Κατά ανάλογο τρόπο, οι άδικοι αναγκάζονταν να κατέβουν στη γη από αριστερά. Και εκείνοι είχαν γραμμένες τις αποφάσεις πάνω τους, αλλά στις πλάτες και όχι στα στήθη τους.»

Αφού ο Πλάτων περιέγραψε την ουράνια κρίση συνεχίζει περιγράφοντας τις ψυχές των Ελλήνων ηρώων που προετοιμάζονται για την μετενσάρκωσή τους: «Ιδιαίτερα περίεργο, είπε ο Ήραντας ήταν το θέαμα αυτό -τόσο κωμικοτραγικό όσο και περίεργο και τούτο επειδή οι επιλογές των ψυχών, στις περισσότερες περιπτώσεις, βασίζονταν στις εμπειρίες τους μιας προηγούμενης ζωής. Εκεί είδε την ψυχή που κάποτε λεγόταν Ορφέας, και οποία επέλεξε να γίνει κύκνος, εξαιτίας εχθρότητας προς το γυναικείο φύλο θεωρούσε μισητή την ιδέα να γεννηθεί από γυναίκα επειδή οι γυναίκες τον είχαν σκοτώσει. Άκουσε την ψυχή του Θαμύρα, ενός θράκα βάρδου να διαλέγει να γεννηθεί αηδόνι.

Τα πουλιά αντίθετα ήθελαν να γεννηθούν σαν άνθρωποι. Η ψυχή που ήταν εικοστή στην σειρά, διάλεξε την ζωή ενός λιονταριού, και ήταν αυτή η ψυχή του Αίαντα του Τελαμώνιου, που δεν ήθελε να ξαναγίνει άνθρωπος, θυμούμενος την αδικία που του έκαναν σχετικά με τα όπλα.

Ο επόμενος ήταν ο Αγαμέμνων, που διάλεξε να γίνει αετός, επειδή, όπως ο Αίαντας μισούσε την ανθρώπινη φύση εξαιτίας των βασάνων της. Κατόπιν έφτασε η σειρά της Αταλάντης, αυτή ζηλεύοντας τις τιμές που απολάμβαναν οι αθλητές δεν μπορούσε να αντισταθεί στον πειρασμό να γεννηθεί άντρας αθλητής. Ύστερα από αυτήν, ήρθε η σειρά της ψυχής του Επείου, γιου του Πανοπέα, που προτίμησε την γυναικεία φύση, με κλίση στις τέχνες.

Ήρθε ακόμα και η ψυχή του Οδυσσέα που έπρεπε και εκείνη να διαλέξει, ήταν τελευταίος από όλους. Η ανάμνηση των ταλαιπωριών που είχε περάσει στη γήινη ζωή του, τον είχε απαλλάξει από κάθε φιλοδοξία , και για κάμποση ώρα, έψαχνε να βρει το λαχνό ενός ιδιώτη άνδρα, που δεν θα είχε προβλήματα. Δυσκολεύτηκε λίγο να τον βρει, τον λαχνό κείνο που ήταν μέχρι τότε διαθέσιμος για όλους, οι οποίοι όμως τον είχαν αγνοήσει Όταν τον είδε (οι λαχνοί ήταν φανεροί) είπε ότι θα έκανε την ίδια επιλογή ακόμα και αν θα καλούνταν να διαλέξει πρώτος αντί τελευταίος, και ότι ήταν κατευχαριστημένος που την έκανε.

Και όχι μόνο οι άνθρωποι μετενσαρκώθηκαν σε ζώα, αλλά -πρέπει να αναφέρω- ότι υπήρξαν και ζώα, ήμερα και άγρια που μεταμορφώθηκαν το ένα στο άλλο και σε αντίστοιχες ανθρώπινε φύσεις, οι καλοί σε ήμερα ζώα, και οι κακοί σε άγρια με κάθε είδους συνδυασμών. Εκείνος που έκανε την πρώτη επιλογή, προχώρησε και σε μια στιγμή διάλεξε το ρόλο του χειρότερου τύραννου. Το μυαλό του είχε θολώσει από την φιλοδοξία και τη φιλοχρηματία, και δεν σκέφτηκε καθόλου προτού διαλέξει, ούτε κατάλαβε αμέσως ότι στην περίπτωση του ήταν γραμμένο ανάμεσα σε άλλα κακά, να φάει τα ίδια του τα παιδιά. Ήταν ένας από εκείνους που κατέβαιναν από τον ουρανό και στη προηγούμενη του ζωή είχε ζήσει σε ένα καλά οργανωμένο κράτος, αλλά η αρετή του δεν οφειλόταν παρά μόνο σε συνήθεια, και δεν είχε καμμιά φιλοσοφία.»

Σε γενικές γραμμές, αυτό που μένει από τον μύθο του Ηρός : η ψυχή είναι αθάνατη, ο δίκαιος επιβραβεύεται τόσο σε αυτόν τον κόσμο, όσο και μετά θάνατον. Επιπλέον, οι ψυχές που εχουν καποιο πνευματικο επιπεδο και οχι όλες (αυτό αφόρουσε εκεινη την εποχη και οχι το σήμερα που έχουν βυθιστει στο κακο και στην αποχαυνωσή ) έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν και να επιλέξουν το είδος της ζωής που θα ήθελαν να ζήσουν κατά την επόμενη ενσάρκωσή τους.

Κατι που δεν αναφερει ουδεις ουτε καν αυτοί που τα βλεπουν ολα ελληνοκεντρικά εντελως δογματικά με απολεσμα να μην καταλαβαινουν τίποτα : όλα αυτά αφορουν ψύχες θνήτων και οχι των μοχθηρων , τα εγραψαν σε μια εποχή που δεν υπηρχαν στην Ευρωπή οι φυλες του κακου που σήμερα ειναι πάντου, απο το κακο έρχονται και στο κακο γυρίζουν αρα δεν θα τους κρινει κανενας θεος οπως λενε οι κολλημενοι με θρησκειες ο θεος τους ειναι αυτο που ξερουν ως σατανα, αρα ακομη χειροτερα για τις θνήτες ψυχες που εχουν πεσει στο επιπεδο των μοχθρηρων πνευματων του κακου, ποσο δε να έχουν παρει το μέρος του κάκου χωρις να το ξέρουν, αν κρινεις δε και απο την συμπεριφορα των μαζων στο ιντερνετ και αυτα που λενε και πιστεύουν που ειναι του κακού, την εχουν πατήσει άσχημα πολλοι μετα τον θάνατο τους οχι απλα δεν θα εχουν επιλογη , οσο περιμενουν να πανε στο παραδεισο και αλλοι νομιζουν οτι δεν υπαρχει τιποτα μετα, μάλιστα οι φυλές του κακού φτάνουν στο σημείο να ζητάνε οι ίδιες απο κοιμισμένους να πουλήσουν το πνεύμα τους για να τους κανουν διάσημους να έχουν λεφτα κτλ πριν καν πεθάνουν! και στο ποπολο λενε οτι δεν υπαρχει τιποτα μετα .

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications