Η αριστερή κυβέρνηση της Σκωτίας παραδέχτηκε ότι έκοψε σχεδόν 16 εκατομμύρια δέντρα σε δημόσια γη για να ανοίξει χώρο για υποτιθέμενη «πράσινη ενέργεια» ανεμογεννήτριες .
Η γραμματέας αγροτικών υποθέσεων της τοπικής κυβέρνησης του αριστερού Κόμματος της Σκωτίας (SNP), Mairi Gougeon, παραδέχτηκε ότι περίπου 15,7 εκατομμύρια δέντρα έχουν κοπεί από το 2000, περίπου 1.700 την ημέρα, για να ελευθερωθεί χώρος για την κατασκευή ανεμογεννήτριων.
Σε επιστολή τον περασμένο μήνα προς το μέλος των Σκωτσέζων του κοινοβουλίου της Σκωτίας, Liam Kerr, που ανέφερε την Κυριακή η Telegraph, είπε ότι εκτιμάται ότι 7.858 εκτάρια δέντρων έχουν κοπεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Έχοντας κατά μέσο όρο περίπου 2.000 δέντρα ανά εκτάριο, «αυτό δίνει περίπου 15,7 εκατομμύρια δέντρα που έχουν κοπεί για να διευκολυνθεί η ανάπτυξη αιολικών πάρκων».
Η Gougeon ισχυρίστηκε ότι πολλά από τα δέντρα θα είχαν «επαναφυτευθεί επί τόπου» και ότι τα περισσότερα αναμενόταν να κοπούν για εμπορικές χρήσεις, ανεξάρτητα από αυτό. Η Forestry and Land Scotland συνέχισε να ισχυρίζεται ότι φύτεψε περίπου 500 εκατομμύρια δέντρα την ίδια χρονική περίοδο.
Ωστόσο, απαντώντας στην επιστολή, ο Liam Kerr είπε: «Οι περισσότεροι άνθρωποι θα εκπλαγούν βλέποντας τον αριθμό των δέντρων που κόβονται για να ανοίξουν χώρο για τα αιολικά πάρκα».
«Οι αγροτικές κοινότητες σε όλη τη χώρα έχουν έρθει σε επαφή μαζί μου πολλές φορές για να αμφισβητήσουν τη θέση αυτών των εξελίξεων, μοιράζοντας εύλογες ανησυχίες όχι μόνο για τον οπτικό αντίκτυπο αλλά και για τη ζημιά στην άγρια ζωή και τις επιχειρήσεις. Τώρα γνωρίζουμε ότι υπάρχει σημαντική ζημιά όταν πρόκειται για δέντρα».
Εκτός από την ανάγκη κοπής εκατομμυρίων δέντρων και τις αρνητικές επιπτώσεις , οι ανεμογεννήτριες έχουν επίσης επικριθεί για την ανάγκη τους για ορυκτά σπάνιων γαιών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Για τη δημιουργία χρησιμοποιήσιμης ισχύος, οι μαγνήτες υψηλής ισχύος κατασκευάζονται από ορυκτά σπάνιων γαιών όπως το νεοδύμιο και το δυσπρόσιο, τα οποία εξορύσσονται σχεδόν αποκλειστικά στην κομμουνιστική Κίνα.
Η διαδικασία εξόρυξης τέτοιων ορυκτών μπορεί συχνά να έχει καταστροφικές συνέπειες, καθώς οι χωρικοί στην κινεζική πόλη Dalahai ανέφεραν προηγουμένως ότι τα δόντια τους άρχισαν να πέφτουν, άρχισαν να υποφέρουν από δερματικές και αναπνευστικές παθήσεις, τα ποσοστά καρκίνου ανεβηκαν και τα παιδιά γεννήθηκαν με μαλακά κόκαλα μετά από ένα ορυχείο νεοδυμίου που άνοιξε εκεί κοντά.
Οι αρναρχο-συμμορητες της Σκωτίας λενε για «πράσινη ενέργεια», με έναν εκπρόσωπο της Forestry and Land Scotland να λέει: "Η ανανεώσιμη ενέργεια που παράγεται από αιολικά πάρκα είναι βασικό στοιχείο για την απάντηση της Σκωτίας στην κλιματική κρισή" τα γνωστα παραμυθια δηλαδή τουλαχιστον εκει δεν βαζουν φωτιες σου λενε να κερδισουμε και απο τα ξυλα ενω στο Ελλαδισταν που δεν εχουν τα βουνα δεντρα για ξυλα βαζουν φωτιες .
0 comments
Δημοσίευση σχολίου