Η ατζέντα ευθανασίας που τόσο πολύ καταγγέλλει η δεξιά πτέρυγα έγιναν πραγματικότητα στη χώρα της Βόρειας Αμερικής.

Στις 27 Νοεμβρίου, η κυβέρνηση δορυφόρος των συμμοριτών του Τζάστιν Τριντό ενέκρινε την επέκταση του νόμου για την ιατρική βοήθεια στον θάνατο (MAID) σε περιπτώσεις προβλημάτων ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης, ακόμη και οικονομικών προβλημάτων, όπως η έλλειψη στέγης.

Από τον Μάρτιο του επόμενου έτους, όποιος αισθάνεται κατάθλιψη ή που έχει μείνει άστεγος θα μπορεί να υποβάλει αίτηση για υποβοηθούμενο θάνατο στο δημόσιο σύστημα υγείας του Καναδά. Μέχρι στιγμής, η ευθανασία επιτρέπεται μόνο σε ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν αναρρώνουν.

Πολλοί Καναδοί βασίζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση, το οποίο τα τελευταία χρόνια μαστίζεται από ελλείψεις γιατρών και φαρμάκων. Οι ασθενείς συχνά παραπέμπονται σε επιδοτούμενες ιδιωτικές κλινικές για περίθαλψη, με αποτέλεσμα μεγαλύτερους χρόνους αναμονής, καθώς οι μη πελάτες δεν έχουν προτεραιότητα σε αυτές τις κλινικές.

Αν και το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης του Καναδά θεωρείται ως καλο παράδειγμα σε όλο τον κόσμο, οι Καναδοί έχουν κουραστεί από τις μεγάλες ουρές και τις ελλείψεις προμηθειών στα δημόσια νοσοκομεία.

«Η δημόσια υγεία μας είναι αξιοθρήνητη, έχουμε περισσότερους χρόνους αναμονής από ό,τι στην Κούβα και μερικές φορές έχουμε λιγότερα δωρεάν φάρμακα από εκείνους», είπε ένας Καναδός σε συνέντευξη στο Fox News μετά την έγκριση του νέου νόμου. «Δεν ξέρω πώς θα χειριστεί το κράτος πολλούς ανθρώπους που τώρα θέλουν να αυτοκτονήσουν με τη βοήθεια του δημόσιου συστήματος υγείας», αναρωτήθηκε.

«Αντί να δίνουμε προτεραιότητα στη στήριξη για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ζήσουν ουσιαστικές ζωές, έχουμε δώσει προτεραιότητα στους τρόπους για να κάνουμε τον θάνατο πιο προσιτό. Αυτό είναι ένα σπαραχτικό μήνυμα», είπε.

Οι πρόσφατες αλλαγές στο νομοσχέδιο C-7 προκάλεσαν ανησυχία στη συντηρητική αντιπολίτευση, αλλά και στις ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στους υποστηρικτές της ψυχικής υγείας στον Καναδά, μια από τις λίγες χώρες όπου η ευθανασία είναι νόμιμη και τώρα θα είναι ακόμη πιο άνετη.

Η νομιμοποίηση της ευθανασίας έχει δημιουργήσει μια ισχυρή απόρριψη στον πληθυσμό σε όλο τον κόσμο για αυτούς τους λόγους, καθώς ανοίγει την πόρτα για να επιτραπεί η υποβοηθούμενη αυτοκτονία για όλα τα είδη ανθρώπων, και όχι μόνο για ασθενείς με τελικό στάδιο.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications