Ο διάσημος Πολωνός θεωρητικός φυσικός Nikodem Popławski πιστεύει ότι οι μαύρες τρύπες και τα παράλληλα σύμπαντα θα μπορούσαν να συνδεθούν. Κυριολεκτικά. Ο Nikodem λέει ότι κάθε μαύρη τρύπα περιέχει ένα εντελώς νέο σύμπαν.
Στην πραγματικότητα, ολόκληρο το σύμπαν μας θα μπορούσε να υπάρχει μέσα σε μια μαύρη τρύπα που είναι η ίδια μέρος ενός άλλου σύμπαντος. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι μαύρες τρύπες κυμαίνονται σε μεγέθη από πολύ μικρες, ίσως μικροσκοπικά σε μέγεθος, έως υπερμεγέθη τέρατα στην καρδιά των γαλαξιών.
Η μαύρη τρύπα στην καρδιά του ελλειπτικού γαλαξία M87 έχει διάμετρο 38 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα, αν και η μάζα της πιστεύεται ότι είναι περίπου 6,5 δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από αυτή του Ήλιου. Αλλά είτε είναι μεγάλες είτε μικρές, ο καθηγητής Nikodem θεωρεί ότι η καθέ μια από αυτες θα μπορούσε να έχεις ένα ολόκληρο Σύμπαν κρυμμένο μέσα της.
«Ένα μωρό σύμπαν είναι… ένας ξεχωριστός και κλειστός κλάδος του χωροχρόνου με το δικό του χρονοδιάγραμμα», εξηγεί ο καθηγητής Nikodem . «Είναι μεγαλύτερη από την κύρια μαύρη τρύπα επειδή βρίσκεται στην άλλη πλευρά του ορίζοντα γεγονότων. Είναι σαν το Tardis στο Doctor Who. Μπαίνεις στο κουτί της αστυνομίας και συνειδητοποιείς ότι βρίσκεσαι σε κάτι μεγαλύτερο από το κουτί».
Ενώ η ύπαρξη των μαύρων οπών προτάθηκε για πρώτη φορά το 1783 από τον Άγγλο φιλόσοφο και μαθηματικό John Michell.
«Ακολουθώντας τη θεωρία της βαρύτητας , κάθε μαύρη τρύπα παράγει ένα νέο μωρό σύμπαν μέσα της και γίνεται μια γέφυρα (σκουληκότρυπα) που συνδέει αυτό το σύμπαν με το μητρικό σύμπαν στο μέλλον. ότι η μαύρη τρύπα υπάρχει». Ο Nikodem συνεχίζει να εξηγεί.
«Στο νέο σύμπαν, το μητρικό σύμπαν εμφανίζεται ως η άλλη πλευρά της ενιαίας λευκής τρύπας, μια περιοχή του χώρου που δεν είναι προσβάσιμη από το εξωτερικό και μπορεί να θεωρηθεί ως ο αντίστροφος χρόνος μιας μαύρης τρύπας. Κατά συνέπεια, το δικό μας Σύμπαν θα μπορούσε να είναι το εσωτερικό μιας μαύρης τρύπας που υπάρχει σε ένα άλλο Σύμπαν».
Ο καθηγητής Nikodem πιστεύει ότι μια φυσική δύναμη που ονομάζεται «ροπή» θα έτεινε να τραβήξει τους νόμους της φυσικής από το γονικό σύμπαν στη νέα πραγματικότητα του μωρού. Ωστόσο, για τον Πολωνό φυσικό δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να καταφέρει κάποιος να επισκεφτεί ένα εναλλακτικό Σύμπαν .
«Επειδή μια διασχίσιμη σκουληκότρυπα ορίζεται ως μια σκουληκότρυπα που συνδέει δύο μέρη του ίδιου σύμπαντος και μέσω της οποίας μπορεί κανείς να ταξιδέψει και προς τις δύο κατευθύνσεις». Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι μαύρες τρύπες δεν μπορούν να μας βοηθήσουν να εξερευνήσουμε τα μακρινά σημεία του διαστήματος. Κατ' αρχήν, η ισχυρή βαρυτική έλξη μιας περιστρεφόμενης μαύρης τρύπας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση διαστημικών σκαφών, επιταχύνοντάς τα σε απίστευτες ταχύτητες.
Η πλησιέστερη γνωστή μαύρη τρύπα στη Γη, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, απέχει μόλις 1.500 έτη φωτός από εμάς. Ονομάζεται Gaia BH1, και υπολογίζεται ότι είναι περίπου 10 φορές η μάζα του ήλιου μας. Αλλά θα μπορούσε να υπάρχει μια άλλη μαύρη τρύπα ακριβώς στην κοσμική γειτονιά μας.
Τα παράλληλα σύμπαντα δεν είναι πλέον απλώς μια απλή φανταστική ιστορία, είναι πραγματικότητα. Τον περασμένο Μάιο, δύο ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, στις ΗΠΑ, βρήκαν κατά λάθος μια ένδειξη που θα μπορούσε να εξηγήσει μερικά από τα μυστήρια της τρέχουσας πραγματικότητάς μας .
Συνειδητοποίησαν ότι τα πειράματα στις ηλεκτρικές ιδιότητες των στοιβαγμένων φύλλων γραφενίου παρήγαγαν αποτελέσματα που έμοιαζαν με μικρά σύμπαντα και ότι οι υποκείμενες αιτίες θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε άλλους τομείς της φυσικής. Αυτή η μελέτη έδειξε ότι υπάρχουν και άλλες πραγματικότητες ύπαρξης.
0 comments
Δημοσίευση σχολίου