Ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τρίτης, μιλώντας για την έξαρση των κρουσμάτων γρίπης αυτή την εποχή στη χώρα μας, είπε πως για την κατάσταση αυτή ευθύνεται η επί δύο ετών χρήση της χειρουργικής μάσκας και τα όσα περιοριστικά μέτρα πάρθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, δηλαδή τα lockdowns!

Αναφέρεται στην μάσκα που και σήμερα οι «ειδικοί» και η κυβέρνηση μας προτρέπουν να την φοράμε καθημερινά και επ’ αόριστον!

Αναφέρεται επίσης στα επιζήμια για την σωματική και ψυχική υγεία, lockdowns που αφειδώς επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για δύο συνεχόμενα χρόνια προκαλώντας ζημιές στην υγεία των πολιτών οι οποίες ακόμα δεν έχουν καταγραφεί και αξιολογηθεί.

Ειδικότερα, ανέφερε πως «η έξαρση της γρίπης με πενταπλάσια κρούσματα απ’ ότι συνήθως αυτή την εποχή, εν πολλοίς οφείλεται και στο γεγονός ότι για δύο χρόνια με τη χρήση της μάσκας και όλα τα μέτρα που υπήρχαν δεν έγινε η ανοσοποίηση του πληθυσμού που υπήρξε στο παρελθόν».

Αποτέλεσμα είναι να είμαστε πιο ευάλωτοι στον ιό της γρίπης.

«Παράλληλα, δεν είχαμε την έξαρση του φαινομένου όπως σήμερα καθώς ξεκίνησε νωρίτερα από το νότιο ημισφαίριο και τώρα το φαινόμενο δημιουργεί ιολογική φόρτιση και χτυπά το καμπανάκι για να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο κύμα γρίπης και ίσως μεγαλύτερο.

Επομένως, χρειάζεται παρατήρηση, παρακολούθηση και προσοχή ούτως ώστε να το αντιμετωπίσουμε αν χρειαστεί και νωρίτερα χρήση των εμβολίων, τα οποία έρχονται και θα είναι επικαιροποιημένα.

Η συνύπαρξη των δύο ιών στοχεύει κατευθείαν στο αναπνευστικό, σημείωσε ο κ Γώγος. Μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε συνανθρώπους μας αλλά και φορτία στα νοσοκομεία.

Η χρήση τον self-test για τον Covid-19 είναι καθοριστικής σημασίας για να ξεχωρίσουμε αν πάσχουμε από γρίπη ή κορονοϊό και να αντιμετωπίσουμε προσανατολισμένα το νόσημα.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, καλή είναι η απομόνωση, διότι και η γρίπη είναι μεταδιδόμενη με περίπου τον ίδιο τρόπο όπως και η Covid.

Tα συμπτώματα είναι πολύ παρόμοια γιατί και τα δύο νοσήματα προσβάλλουν το ανώτερο αναπνευστικό και η γρίπη προκαλεί και αυτή πνευμονίες ιδίως σε πάσχοντες από υποκείμενα νοσήματα. Οι τελευταίοι έτσι και αλλιώς είναι πιο ευάλωτοι και χρειάζεται προσοχή.

Σε περίπτωση νόσησης συνιστάται απομόνωση και χρήση της μάσκας. Υπάρχει, βεβαίως, διάγνωση και για την γρίπη αλλά γίνεται σε νοσοκομειακό περιβάλλον».

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications