Καταπληκτική «επιστημονική» άποψη - Γ.Μαγιορκίνης: «Να φοράτε μάσκα στην τουαλέτα των μπαρ & μετά να την βγάζετε»!
Ο καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, εξέφρασε μία ακόμα καταπληκτική «επιστημονική» άποψη για την επιστροφή στην χρήση μάσκας.
Όπως είπε «αν κάποιος είναι 20 ετών και θέλει να πάει σε μπαρ για ποτό, δεν θα του πω να μην πάει. Όμως, ας έχει μια μάσκα μαζί του, να την φορέσει όταν θα πάει στην τουαλέτα, που θα έχει συνωστισμό ή να φοράμε μάσκα όταν μπούμε στο καράβι ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς».
Δηλαδή στο μπαρ δεν έχει συνωστισμό αλλά στην τουαλέτα που θα πάει μόνος του θα έχει!
Ο καθηγητής δεν έμεινε εκεί αλλά προχώρησε και σε απίστευτες και ακατανόητες δηλώσεις για τους εμβολιασμούς: ζήτησε να κάνουν οι πολίτες την τέταρτη δόση του προηγούμενου εμβολίου και να εμβολιαστούν με τα δύο νέα εμβόλια που έρχονται για τις παραλλαγές του Covid-19!
Δηλαδή οι πολίτες θα κάνουν 4η δόση και θα εμβολιαστούν με δύο ακόμα εμβόλια; Πόσο ασφαλές θα είναι κάτι τέτοιο; Ήδη το πρώτο εμβόλιο με τις τρεις δόσεις βάση των ξαφνικών θανάτων νέων ανθρώπων που έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, είναι ύποπτο ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτές τις απώλειες ζωής.
Όλα μαζί σωρευτικά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα τι αποτέλεσμα μπορεί να έχουν;
Για τα νέα εμβόλια είπε πως θα έρθουν σε δύο χρόνους, καθώς «το εμβόλιο για την Όμικρον1 το περιμένουμε πιο σύντομα, ενώ το εμβόλιο για τις Όμικρον4 και Όμικρον5 θα έρθει πιο αργά, προς το τέλος του έτους».
Συνεπώς για να αντιμετωπιστούν όλες οι παραλλαγές θα πρέπει να κάνουν οι πολίτες και τα δύο και έχοντας ήδη πίσω τους 3, ή 4 ή και 5 δόσεις του πρότερου εμβολίου.
«Εγώ ακολουθώ τις προτάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών», είπε ο κ. Μαγιορκίνης, προσθέτοντας για την τέταρτη δόση του εμβολίου πως «πρέπει να την κάνουν όλοι όσοι είναι άνω των 70 ετών, όσα άτομα ηλικίας 6-70 ετών έχουν υποκείμενα προβλήματα υγείας, ενώ όσοι είναι κάτω των 60 ετών θα πρέπει να συζητήσουν με τον γιατρό τους».
Ερωτηθείς για την υποπαραλλαγή «Κένταυρος» της μετάλλαξης Όμικρον, ο Καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ είπε πως «στοιχεία για αυξημένη μεταδοτικότητα υπήρχαν μόνο στην Ινδία, όπου η υποπαραλλαγή Όμικρον5 δεν είναι κάποια ιδιαίτερη μεταδοτικότητα».
Απάντησε πως «επόμενο κομβικό χρονικό σημείο για έξαρση κρουσμάτων είναι τα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, οπότε ο κόσμος θα αρχίσει να χρησιμοποιεί κλειστούς χώρους».
0 comments
Δημοσίευση σχολίου