Στην τεράστια καταβόθρα νότια της Κίνας, βάθους περίπου 230 μέτρων, υπάρχουν ψηλά αρχαία δέντρα, πυκνή βλάστηση και πιθανώς, λένε οι ερευνητές, πλάσματα εντελώς άγνωστα στην επιστήμη.

Η ανακάλυψη εξέπληξε την ομάδα των σπηλαιολόγων που εξερευνούσαν την καταβόθρα. Η κινεζική ομάδα κατέβηκε στα βάθη της στις 6 Μαΐου. Βρήκαν τρεις εισόδους σπηλαίων στο χάσμα, το οποίο έχει μήκος 306 μέτρα και πλάτος 150 μέτρα.

«Δεν θα εκπλαγώ αν μάθαινα ότι υπάρχουν άγνωστα είδη σε αυτές τις σπηλιές που δεν έχουν ανακαλυφθεί ή περιγραφεί ποτέ από την επιστήμη στο παρελθόν», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας αποστολής Chen Lixin σε επίσημη δήλωση.

Μια καταβόθρα τόσο μεγάλη όσο αυτή στην Αυτόνομη Περιφέρεια Γκουανγκσί που ονομάζεται «tiankeng», ένα όνομα που στην τοπική γλωσσά σημαίνει «ουράνιο πηγάδι». Τα ανοίγματα καταβόθρων στο έδαφος είναι χαρακτηριστικό της καρστικής τοπογραφίας, ένα ενδημικό μέρος του τοπικού τοπίου εδώ.

Το υπόστρωμα διαλύεται καθώς το νερό της βροχής περνά μέσα από το έδαφος, γίνεται όλο και πιο όξινο με διοξείδιο του άνθρακα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του. Σταδιακά, το όξινο νερό χαράζει διαρκώς διευρυνόμενες σήραγγες στο βράχο, οι οποίες μπορούν να μετατραπούν σε θαλάμους που μοιάζουν με σπήλαια. Τελικά το έδαφος απλώς πέφτει, ανοίγοντας μια καταβόθρα.

Οι παραλλαγές στην τοπική γεωλογία, το κλίμα και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζεται στην επιφάνεια, εξήγησε ο διεθνής ειδικός στα σπήλαια George Veni, ο οποίος είναι ο εκτελεστικός διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνών Σπηλαίων (NCKRI) στις ΗΠΑ και δεν συμμετείχε προσωπικά στην αποστολή.

«Έτσι, στην Κίνα έχετε αυτό το απίστευτα οπτικά εντυπωσιακό καρστ με τεράστιες καταβόθρες και γιγάντιες εισόδους σπηλαίων κ.λπ.», αποκαλύπτει ο Veni. «Σε άλλα μέρη του κόσμου, περπατάς μέσα από το καρστ και δεν παρατηρείς τίποτα. Οι καταβόθρες μπορεί να είναι αρκετά λεπτές, μόνο ένα ή δύο μέτρα σε διάμετρο. Οι είσοδοι των σπηλαίων μπορεί να είναι πολύ μικρές».

Η συγκεκριμένη καταβόθρα δεν είναι η μόνη στον κόσμο που σφύζει από ζωή. Στην πραγματικότητα, μια σπηλιά του Δυτικού Τέξας φιλοξενεί άφθονες τροπικά φυτά, χάρη στις μεταναστευτικές νυχτερίδες που μετέφεραν μαζί τους τα σπόρια στο δρόμο τους προς τη Νότια και Κεντρική Αμερική.

Πρόσβαση στην Κοίλη Γη
Ωστόσο, αυτό που συμφωνούν όλοι οι επιστήμονες είναι ότι η καταβόθρα στην Κίνα είναι κάτι πρωτόγνωρο και ότι θα μπορούσε να είναι η είσοδος σε έναν νέο κόσμο μέσα στη Γη. Από αμνημονεύτων χρόνων, οι άνθρωποι πίστευαν ότι ένας άλλος κόσμος υπάρχει ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του πλανήτη μας. Η "επιστημονική κοινότητα" όπως και τον μεσαίωνα που έλεγαν οτι η Γη ειναι επίπεδη υποστηρίζει ότι η Γη είναι μια αδιάσπαστη σειρά στρωμάτων, φλοιών και υγρού μάγματος που περιβάλλουν έναν καυτό, πυκνό πυρήνα που αποτελείται κυρίως από σίδηρο και νικέλιο, χωρις καμια απόδειξη για όλα αυτα (!) άπλα λενε και διδάσκουν στα σχολεια μια θεωρία , που οποιος πει ότι δεν ειναι έτσι λέει θεωρίες συνωμοσίας (!) .

Τον 17ο αιώνα που οι συμμορίτες δεν ειχαν βαλει χέρι παντού, μερικά από τα κορυφαία επιστημονικά μυαλά της εποχής πρότειναν ότι ο πλανήτης είναι στην πραγματικότητα κούφιος ...

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications