Tα μασάνε τώρα οι "ειδικοί" όταν έλεγαν αυτά από την αρχή κάποιοι ηταν ψεκια
«Το 40% με 50% των θυμάτων κορωνοϊού δέχθηκε τη "χαριστική βολή" από πολυανθεκτικά μικρόβια»
Σε μια καθυστερημένη ομολογία προχώρησε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, καθώς τόνισε ότι οι μισοί θάνατοι με κορωνοϊό οφείλονται σε ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις!

Δηλαδή πιθανότατα οι μισοί άνθρωποι θα μπορούσαν να είχαν σωθεί εάν η κυβέρνηση δεν είχε τσακίσει το ΕΣΥ και είχε φροντίσει να το ενισχύσει και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως αυτά που είχε προτείνει σε συνέντευξη του στο pronews.gr ο πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης.

Αντιθέτως η κυβέρνηση αποφάσισε να βγάλει σε αναστολή εργασίας περίπου 7.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς, κάτι που όπως ομολογεί τώρα ο Ν.Καπραβέλος οδήγησε σε περίπου 15.000 θανάτους!

Συγκεκριμένα ο Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, τόνισε πώς ο μύκητας Candida Auris δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αλλά για τα νοσοκομεία και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Χαρακτήρισε τη μάχη με τις βαρύτατες ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις «αδυσώπητο» και με «τραγικές συνέπειες» φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα την πανδημία του κορωνοϊού, κατά την οποία όπως είπε το 40% με 50% των θυμάτων δέχθηκε τη «χαριστική βολή» από πολυανθεκτικά μικρόβια.

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι τα νοσοκομεία έχουν θωρακιστεί έναντι ανθεκτικών μικροβίων και πως στις μονάδες του «Παπανικολάου» δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα πρόβλημα.

Για τον Candida Auris ανέφερε ότι δεν είναι άγνωστος, έχει εντοπιστεί εδώ και δύο χρόνια και έχει χαρακτηριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως ένας μύκητας που μπορεί να προκαλέσει το θάνατο.

«Το ενδιαφέρον γι’ αυτόν (το μύκητα) είναι διπλό. Είναι ότι και δύσκολα μπορεί να αποκαλυφθεί και δεύτερον, δεν υπάρχουν τα κατάλληλα αντιμυκητιακά για να μπορούν να τον εξοντώσουν. Και το τρίτο το κυριότερο, είναι πως όταν μπει μέσα στις μονάδες μας, δύσκολα μπορεί να απολυμανθεί και να εξοντωθεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications