Στο τέλος της «Πολιτείας» του Πλάτωνα και οχι "δημοκρατίας" όπως του έχουν παραποιήσει , ο φιλόσοφος Σωκράτης μοιράζεται τον μύθο του ενός πολεμιστή που πέθανε στη μάχη. Δώδεκα μέρες αργότερα, ο άντρας επιστρέφει στη ζωή για να πει τι είδε στον άλλο κόσμο που είχε πάει, ο άντρας λεγόταν Στρεψηαδης = Στρέψη - Άδης αυτός που έστριψε-γύρισε απο τον Άδη.
Η ψυχή του άφησε το σώμα του για να φτάσει σε «ένα μυστηριώδες μέρος», όπου άλλοι κρίθηκαν για τις πράξεις τους, και μάλιστα αναφέρει ότι ηταν "μεγάλη η νύχτα" ότι δηλαδή όσο ηταν νεκρός ηταν σαν κοιμόταν πριν ξανα γεννηθεί και εδω υπάρχει άλλη μια παραποίηση από τους διαστρεβλωτές των πάντων και στην συνεχεία από ορδές που το παίζουν φιλόσοφοι επειδή διάβασαν τι έλεγαν οι αρχαίοι ενώ δεν ειναι, και λένε ότι το αντίθετο της ζωής ειναι ο θάνατος ενώ αυτό ειναι άκυρο το αντίθετο της ζωής ειναι η γέννηση .
Από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα,άνθρωποι που πέρασαν εμπειρίες με τον θάνατο αναφέρουν μερικές φορές την αίσθηση ότι χάνουν το φυσικό τους σώμα και εισέρχονται σε άλλο κόσμο ή διάσταση. Μερικοί περιγράφουν έντονα συναισθήματα γαλήνης, ένα σκοτεινό τούνελ με έντονο φως και ξαναζούν τα γεγονότα της ζωής με πλούσια πανοραμική λεπτομέρεια.
Οι καθεστωτικοί επιστήμονες και οι γιατροί θεωρούν αυτά τα συμβάντα ως παρ' ολίγον θανατηφόρες εμπειρίες ή NDE εμπειρίες κοντά στο θάνατο, αν και δεν μοιράζονται την ίδια άποψη για την αιτία τους. Ενώ ορισμένοι μη καθεστωτικοί γιατροί πίστευαν ότι αληθινές, οι περισσότεροι θεωρούν ότι οι NDEs είναι μια ψευδαίσθηση που προκαλείται από τον εγκέφαλο που προσπαθεί να μειώσει τον αντίκτυπο του θανάτου χωρίς καμιά μελέτη, και χωρίς καμία απόδειξη για τις χαζομάρες που λένε και πάντα προσπαθούν να καταρρίψουν με γελοίες δικαιολογίες ενα κομμάτι και οχι το σύνολο μιας NDE, όπως ότι το φως και το τούνελ ειναι τάχα ανάμνηση της γέννησης, δεν ειναι ηλίθιοι αλλα μοχθηροί και δουλεύουν για τους γνωστούς συμμορίτες που θελουν τις μάζες να νομιζουν πως μια φορά θα γεννηθείς και τέρμα δεν υπάρχει τίποτα μετά, γιατί μεταξύ άλλων αν ηξεραν οτι θα υποστούν συνέπειες όλοι υπηρέτες τους δεν θα τους υπηρετούσε κανείς εκτός τους μοχθηρούς εκ φύσεως, και όλως τυχαίως ο Πλάτων αναφέρει πως θανατώνεται μια ψυχή ενός "πολίτικου" για το κακό που έκανε...
Οι NDE είναι αληθινές
Ο Σαμ Πάρνια, επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Εντατικής Φροντίδας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, οδήγησε μια μελέτη για τη μετενσάρκωση και συνέγραψε τις «Οδηγίες και πρότυπα για τη μελέτη του θανάτου και τις εμπειρίες θανάτου», που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό « Annals of the New York Academy of Sciences».
«Η επιστήμη της αναζωογόνησης κατέστησε δυνατή την αποκατάσταση της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων αφού η καρδιά τους έχει σταματήσει», λέει η μελέτη. «Αυτοί οι επιζώντες έχουν περιγράψει ένα μοναδικό σύνολο αναμνήσεων σε σχέση με τον θάνατο που φαίνονται οικουμενικές».
Η ομάδα ερευνητών του Δρ Πάρνια περιελάμβανε ειδικούς στις νευροεπιστήμες, την εντατική φροντίδα, την ψυχιατρική, την ψυχολογία, τις κοινωνικές επιστήμες, τις ανθρωπιστικές επιστήμες και άλλους κλάδους. Γνώριζαν ότι η επιστήμη δείχνει τώρα ότι τα εγκεφαλικά κύτταρα μπορούν να επιβιώσουν και να λειτουργήσουν για ώρες ή ακόμα και μέρες αφού η καρδιά σταματήσει να χτυπά.
Αυτό επιτρέπει στους ανθρώπους που φαίνονται νεκροί να «επαναφέρονται στη ζωή» με τον εγκέφαλό τους αρκετά υγιή ώστε να θυμάται και να ξαναδιηγείται, αν είναι δυνατόν, αυτά που «είδαν» ή βίωσαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Μελετώντας την τεράστια βάση δεδομένων αυτών των αναφερόμενων εμπειριών, ο Δρ Πάρνια και η ομάδα του βρήκαν μια σειρά από κοινά σημεία.
«Οι εμπειρίες που θυμούνται γύρω από τον θάνατο δεν συνάδουν με παραισθήσεις, ψευδαισθήσεις ή εμπειρίες που προκαλούνται από ψυχεδελικά ναρκωτικά, σύμφωνα με αρκετές μελέτες που έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν», συνεχίζει η μελέτη.
«Αντίθετα, ακολουθούν ένα συγκεκριμένο αφηγηματικό τόξο που περιλαμβάνει μια αντίληψη (α) διαχωρισμού από το σώμα με μια αυξημένη και ευρεία αίσθηση συνειδητοποίησης και αναγνώρισης του θανάτου. β) ταξίδι προς έναν προορισμό· (γ) μια ουσιαστική και σκόπιμη ανασκόπηση της ζωής, η οποία συνεπάγεται μια κριτική ανάλυση όλων των πράξεων, προθέσεων και σκέψεων προς τους άλλους· (δ) μια αντίληψη του να είσαι σε ένα μέρος που αισθάνεται σαν το «σπίτι» σου (ε)· και επιστροφή στη ζωή».
Σε ένα δελτίο τύπου, ο Δρ Πάρνια εξηγεί ότι η δραστηριότητα γάμμα και οι ηλεκτρικές αιχμές που μετρώνται με ηλεκτροεγκεφαλογραφία (EEG) συχνά υποδεικνύουν τα ίδια σημάδια με μια αυξημένη κατάσταση συνείδησης κατά τη διάρκεια της NDE.
Αυτό φάνηκε νωρίτερα φέτος, όταν ένας ανώνυμος άνδρας στην Εσθονία πέθανε ενώ βρισκόταν σε ένα μηχάνημα ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια μιας κρίσης και οι γιατροί κατά λάθος κατάφεραν να καταγράψουν δραστηριότητα από έναν ετοιμοθάνατο ανθρώπινο εγκέφαλο για πρώτη φορά.
Αυτά τα εγκεφαλικά κύματα ταίριαζαν με τις ταλαντώσεις του εγκεφάλου στην ανάκτηση μνήμης, την επεξεργασία πληροφοριών και τη συνειδητή αντίληψη, τις ίδιες δραστηριότητες που παρατηρούνται στις ανακλήσεις μνήμης.
Είναι αυτή η νέα μελέτη αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι οι εμπειρίες κοντά στο θάνατο είναι αναμνήσεις που αστράφτουν μπροστά στα μάτια; Ο Δρ Πάρνια λέει ότι είναι αδύνατο να αποδειχθεί απολύτως η πραγματικότητα ή το νόημα των παραλίγο θανάτου εμπειριών, αλλά ούτε και να τις αρνηθεί κανείς.
«Λίγες μελέτες έχουν διερευνήσει τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε με αντικειμενικό και επιστημονικό τρόπο, αλλά αυτά τα ευρήματα προσφέρουν ενδιαφέρουσες ιδέες για το πώς υπάρχει η συνείδηση στους ανθρώπους και μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μελλοντική έρευνα», καταλήγει ο Δρ Πάρνια.
Ανεξάρτητα από αυτήν ή άλλες μελέτες, θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες σε όλους εκείνους που μοιράζονται τις εμπειρίες τους κοντά στο θάνατο. Χάρη σε αυτούς οι νοήμονες γνωρίζουμε ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος, οι υπόλοιποι μπόρουν να ζουν μέσα στον υλισμό και στην ματαιοδοξία τους μέχρι να υποστούν τις συνέπειες .
0 comments
Δημοσίευση σχολίου