Η ρωσική κυβέρνηση εξήγγειλε ένταλμα σύλληψης κατά του Τζορτζ Σόρος, τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο για την υποστήριξη «του πραξικοπήματος στην Ουκρανία, μαζί με τα βασικά στελέχη του ιδρύματός του».

Η ρωσική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο Σόρος είχε εκτενείς συναντήσεις με όλους σχεδόν τους παράγοντες που συμμετείχαν στα γεγονότα στην πλατεία Μαϊντάν, που βρίσκεται στο κέντρο του Κιέβου, μεταξύ των οποίων ήταν οι Ουκρανοί υπουργοί Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας και Παιδείας, καθώς και ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία, Geoffrey R. Pyatt, και ο διευθυντής της USAID». Ο στόχος ήταν να ελαχιστοποιηθεί και να αντιμετωπιστεί η ρωσική επιρροή και οι πολιτιστικοί δεσμοί Μόσχας-Κιέβου με μια προσέγγιση για την επιβολή ενός πακέτου νεοφιλελεύθερων μέτρων.

«Με αυτόν τον τρόπο, θα ανοίξει η δυνατότητα ανάπτυξης «μιας παγκόσμιας αγοράς στην οποία η αδυναμία των περιοχών θα επέτρεπε την υπεροχή των επιχειρήσεων χωρίς κυβερνητικά εμπόδια»», επισημαίνουν πηγές του Κρεμλίνου.

Για να επιτύχουν αυτούς τους στόχους, άνθρωποι όπως ο Σόρος εφαρμόζουν τις περισσότερες από τις στρατηγικές πίεσης μέσω του προσωπικού τους ιδρύματος, του Open Society Foundations (OSF), το οποίο αποτελείται από ένα δίκτυο σχέσεων, εταιρειών, hedge funds, ΜΚΟ και άλλων οντοτήτων που, χάρη στην προνομιακές πληροφορίες, χρήματα και επαφές, βοηθούν κυρίως στην επίτευξη οποιουδήποτε από τους στόχους τους.

Αυτοί είναι άνθρωποι και δίκτυα που λειτουργούν πάντα μέσα σε αυτό που ονομάζεται «γκρίζα ζώνη». Γνωστός ως ο «μεγαλύτερος χρηματοδότης του αιώνα», ο Τζορτζ Σόρος, 91 ετών, ουγγρικής καταγωγής και αμερικανικής υπηκοότητας, πρωτοστάτησε στη δημιουργία των λεγόμενων «hedge funds». Μεγάλο μέρος της επιτυχίας του οφείλεται στο γεγονός ότι κινείται σαν ψάρι στο νερό σε αυτό που ονομάζεται «γκρίζα ζώνη», όπου τα εθνικά και διεθνή νομικά κενά αποτελούν ευνοϊκό έδαφος για την επίτευξη των στόχων του.

«Αυτό το είδος παράνομων πρακτικών επέτρεψε στον Τζορτζ Σόρος να επωφεληθεί με το κόστος της βύθισης της λίρας στερλίνας (Τράπεζα της Αγγλίας) χωρίς αυτές οι ενέργειες να έχουν νομική απάντηση λόγω έλλειψης ρύθμισης», εξηγούν. Μια ενέργεια που επαναλήφθηκε το 1992 στην Ιταλία, σε μια πολύ παρόμοια επιχείρηση, που βύθισε την οικονομία της.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι περισσότερες από τις στρατηγικές που εφαρμόζει ο Σόρος στη «γκρίζα ζώνη» προέρχονται από το προσωπικό του ίδρυμα, το Open Society Foundations (OSF), «το οποίο συνθέτει ένα δίκτυο σχέσεων, εταιρειών, hedge funds, ΜΚΟ και άλλων. οντότητες που, χάρη σε προνομιακές πληροφορίες, χρήματα και επαφές, βοηθούν κυρίως στην επίτευξη οποιουδήποτε από τους στόχους τους».

Αυτοί οι τύποι ιδρυμάτων δηθεν ειναι ανθρωπιστικής , αλλά επιτρέπουν επίσης σε άτομα που είναι λιγότερο φιλάνθρωποι να ενεργούν υπό το πρόσχημα αυτών των οντοτήτων για να επιτύχουν στόχους πολύ διαφορετικούς από αυτούς που διαφημίζουν.

Ο πρωθυπουργός της χώρας καταγωγής του, της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, διαβεβαιώνει ότι οι ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τον Σόρος λειτουργούν «σαν μαφία». Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει περιγράψει τα Ιδρύματα Ανοιχτής Κοινωνίας (από τα οποία γεννήθηκε η δομή των ΜΚΟ του Σόρος) ως «ανεπιθύμητες ομάδες» απαγόρευσε σε Ρώσους πολίτες και νομικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που προωθούσε ο μεγιστάνας.

Σε αυτήν δεν λειτουργούν πλέον μόνο κράτη, «αλλά ιδιωτικές οντότητες με διαφορετικούς γεωπολιτικούς και γεωοικονομικούς στόχους, των οποίων η στρατηγική είναι να αποσταθεροποιούν τα έθνη μέσω τυπικών εργαλείων παρενόχλησης, όπως η παραπληροφόρηση, η χειραγώγηση, οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, η κυβερνοκατασκοπεία ή η προστασία των ψευδών προκατασκευασμένων ριζοσπαστικών αιτιών. σκοπός είναι να σπάσει ολόκληρες πόλεις και κοινότητες μέσα από το χάος και τις τρομερές συνέπειες που αυτό προκαλεί στην κοινωνία (μίσος, κινητοποίηση, απόπειρες βίας)» .

Ορίζεται ως το σύνολο των τακτικών που λειτουργούν εντός της γκρίζας ζώνης και που στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση ενός κράτους ή στη δημιουργία μιας κατάστασης που ευνοεί τα συμφέροντά του μέσω της ενημέρωσης.

«Η στρατηγική περνά μέσα από την παρενόχληση, τη μέθη, την τύφλωση και την αλλαγή της αντίληψης της κοινωνίας των πολιτών σχετικά με τον καθορισμό ζητημάτων για ένα έθνος μέσω της προηγούμενης επεξεργασίας των πληροφοριών που του μεταδίδονται μέσω διαφορετικών διαύλων, τοξικών ομιλιών. Σε αυτή την έννοια θα εμπίπτει και η καταστροφή, ή η χειραγώγηση διαδικασιών που βασίζονται σε πληροφορίες, δίκτυα υπολογιστών, δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και Διαδίκτυο για πρόσβαση, χειραγώγηση ή φιλτράρισμα ιδιωτικού ή διαβαθμισμένου υλικού διαφορετικής φύσης», επισημαίνουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ορισμένοι αναλυτές πληροφοριών ορίζουν τη «μη βίαιη παρενόχληση και/ή ψευδή φιλανθρωπία» ως καλυμμένες ενέργειες μέσω τακτικών που αρχικά είχαν σχεδιαστεί για να τονώσουν τον ακτιβισμό της κοινωνίας των πολιτών ενάντια σε πράξεις που θεωρούνται αντιδημοκρατικές από την πολιτική εξουσία.Θα προκατασκευάσουν ακόμη και μια αιτία, θα προβλέψουν ή θα επιταχύνουν προβλήματα διαφόρων ειδών σε πολλές πολιτείες για να τα σπάσουν και να δημιουργήσουν αποσταθεροποιητικές τακτικές του Τζιν Σαρπ (που συνδέεται άμεσα με τον Τζορτζ Σόρος μέσω των έγχρωμων επαναστάσεων, USAID και άλλα ιδρύματα).

Είναι το σύνολο των τακτικών που λειτουργούν εντός της «γκρίζας ζώνης» και στοχεύουν στην ιδιοποίηση του πλούτου μέσω αθέμιτων τεχνικών όπως η χειραγώγηση ή η κερδοσκοπία μέσω της αγοράς παραγώγων, της προθεσμιακής ανταλλαγής νομισμάτων ή των hedge funds (μεταξύ άλλων).

«Ο στόχος είναι η πραγματοποίηση καμουφλαρισμένων εχθρικών επιθέσεων ή η χειραγώγηση του μακροοικονομικού συστήματος μιας χώρας (ή πολλών), των στρατηγικών εταιρειών ή των δικτύων της, είτε υπολογιστών είτε κινητών». Ο Σόρος και το δίκτυό του καθοδηγούν την αποσταθεροποίηση μέσω της κοινωνίας των πολιτών, των μέσων ενημέρωσης και των θεσμών, διοχετεύοντας κεφάλαια σε αυτά και ενεργοποιώντας ή απενεργοποιώντας έτσι τις οικονομικές κρίσεις που του επιτρέπουν να ενεργοποιήσει, με τη σειρά του και ανάλογα με την περίπτωση, τον μηχανισμό αγορών και πωλήσεων μετοχών σε εταιρείες που κερδίζουν τεράστια κέρδη. Είναι οικονομική παρενόχληση γιατί ο απώτερος στόχος έχει όφελος και δύναμη τόσο για τον ίδιο όσο και για τους συνεργάτες που τον συνοδεύουν.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications