Μόλις μία ημέρα μετά τη σιωνιστική σύνοδο που διοργάνωσε το Vox για να υποστηρίξει τα ευρωπαϊκά «σημιτικά» κόμματα στην επίθεση κατά της Ρωσίας που προωθείται από τις σιωνιστικές ελίτ μέσω του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Άμυνας, Tibor Benko, σε συνέντευξή του. στον σταθμό InfoRadio ότι η χώρα του δεν χρειάζεται την ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο έδαφός της.
Ο ανώτερος αξιωματούχος επιβεβαίωσε τις αναφορές ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ διαπραγματεύονται με όλα τα κράτη μέλη της Συμμαχίας που συνορεύουν με τη Ρωσία, την Ουκρανία ή και τις δύο, για πρόσθετες αναπτύξεις στρατευμάτων. Ωστόσο, ο Μπένκο τόνισε ότι «η Ουγγαρία έχει ήδη δημιουργήσει μια τέτοια εθνική δύναμη, έχει αναπτύξει τέτοιες εθνικές δυνατότητες που στην παρούσα κατάσταση δεν χρειάζεται να βασίζεται σε άλλες ξένες δυνάμεις και στρατεύματα».
«Στη σημερινή κατάσταση δεν θεωρούμε σκόπιμο, ούτε ζητάμε να αναπτυχθούν εδώ ενισχύσεις του ΝΑΤΟ», δήλωσε.
Σύμφωνα με τον Μπένκο, «η Ουγγαρία δεν βρίσκεται επί του παρόντος σε άμεσο κίνδυνο σε αυτή την κατάσταση» και «δεν βλέπει την ανάγκη να ανασυντάξει στρατιωτικές δυνάμεις» ή να συσπείρωσή τους. Επιπλέον, επεσήμανε ότι πρέπει να αναζητηθεί διπλωματική λύση και «ενθαρρύνει» τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ και όλους τους παράγοντες να «λύσουν αυτήν την κατάσταση μέσω διαλόγου».
Όσον αφορά την πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ο Μπένκο σημείωσε ότι ενώ η Βουδαπέστη υποστήριξε αρχικά την πρωτοβουλία, η στάση της άλλαξε όταν το Κίεβο επέδειξε «απαράδεκτη» συμπεριφορά για ένα πιθανό μέλος της Συμμαχίας.
«Η Ουκρανία ενήργησε κατά των Ούγγρων που ζούσαν στην Υπερκαρπάθια και συμπεριφέρθηκε με τρόπο απαράδεκτο για τη Συμμαχία. Μετά από αυτό, η κυβέρνηση διατηρεί τη θέση ότι η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη να ενταχθεί, καθώς δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του ΝΑΤΟ», είπε ο Μπένκο.
Το Κίεβο και η Βουδαπέστη έχουν εδώ και καιρό μια διαφωνία σχετικά με τη μεταχείριση των ουκρανικών αρχών προς την εθνική ουγγρική μειονότητα στην Υπερκαρπάθια, μια περιοχή στη δυτική Ουκρανία γνωστή και ως Ζακαρπατία. Η περιοχή παρέμεινε υπό ουγγρική κυριαρχία μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, άλλαξε χέρια αρκετές φορές και κατέληξε ως μέρος της Σοβιετικής Ένωσης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι σχέσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ουγγαρίας επιδεινώθηκαν γρήγορα όταν οι αρχές του Κιέβου υιοθέτησαν έναν αμφιλεγόμενο νόμο για την εκπαίδευση που περιόριζε σοβαρά τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων να διδάσκονται στα σχολεία στη μητρική τους γλώσσα.
Επιπλέον, το 2018, η διαμάχη κλιμακώθηκε όταν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πλάνα που φέρεται να δείχνει έναν Ούγγρο πρόξενο να παραδίδει διαβατήρια από τη χώρα του σε Ούγγρους που ζουν στη δυτική Ουκρανία. Το σκάνδαλο, που επιδεινώθηκε από το γεγονός ότι η διπλή υπηκοότητα είναι τεχνικά παράνομη βάσει της ουκρανικής νομοθεσίας, είχε ως αποτέλεσμα την απέλαση διπλωματών.
Αυτή τη Δευτέρα, το Πεντάγωνο έθεσε 8.500 στρατιώτες σε επιφυλακή για μια πιθανή αποστολή για την ενίσχυση της Συμμαχίας. Την Παρασκευή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι σύντομα θα αναπτύξει έναν αριθμό στρατευμάτων σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και στην Ανατολική Ευρώπη.
0 comments
Δημοσίευση σχολίου