Η μισή Αττική και ειδικά τα βόρεια προάστια έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι και στον πάγο, καθώς δεν επαρκεί η «πράσινη» ενέργεια των ανεμογεννητριών που θέλει να γεμίσει όλη την Ελλάδα η κυβέρνηση.
Εύβοια και Κρήτη, νησιά του Αιγαίου και προάστια της Αττικής, όπως ο Χολαργός, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Αγία Παρασκευή κλπ. έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι και η κυβέρνηση καταφεύγει στον «κακό» λιγνίτη, τον οποίο θέλει να καταργήσει πάση θυσία!
Όπως αναφέρεται ο ΑΔΜΗΕ έχει θέσει εκτάκτως σε λειτουργία ΟΛΕΣ τις διαθέσιμες μονάδες λιγνίτη και φυσικού αερίου, ώστε να ανταπεξέλθει στη ζήτηση, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν έκτακτες εισαγωγές από Τουρκία, Βουλγαρία και Σκόπια ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των καταναλωτών.
Με άλλα λόγια παρά τις μεγάλες ελλείψεις στην παραγωγή ενέργειας που παρουσιάζονται η κυβέρνηση επιμένει με πρωτοφανή και πρωτόγνωρη εμμονή στην κατάργηση του λιγνίτη, στον οποίο όμως καταφεύγει αμέσως μόλις διαπιστώσει το έλλειμμα στην παραγωγή!
Όπως αναφέρεται τα σημαντικότερα προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζονται σε Αττική, Εύβοια και Κρήτη.
Σε αρκετές από τις περιοχές υπάρχουν δυσκολίες και στην πρόσβαση των συνεργείων του Διαχειριστή στις βλάβες, λόγω των χιονοπτώσεων, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ.
Υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότηση στην Παλλήνη περί την λεωφόρο Μαραθώνος, και την Ανθούσα.
Η μισή Εύβοια έχει «σβήσει» Οι βλάβες εντοπίζονται στο Μαντούδι, το Αλιβέρι, τα Ψαχνά και τους Ωρεούς.
Διακοπές σημειώνονται στην Περιοχή της Θήβας περί την λίμνη Υλίκη και στο Πήλιο προς την νότια πλευρά του.
Η ηλεκτροδότηση των Σποράδων συνεχίζεται χωρίς προβλήματα μέχρι τώρα.
Στα νησιά η κακοκαιρία έχει επηρεάσει μέχρι τώρα το βορειοανατολικό Αιγαίο (κυρίως τη Λήμνο, τη Χίο και την Ικαρία), τις Κυκλάδες (κυρίως Νάξο, Πάρο, Μύκονο, Σύρο, Αμοργό, Σέριφο, Κύθνο, Σίφνο, Μήλο) και την Κρήτη. Οι σημαντικότερες βλάβες που είναι σε εξέλιξη:
Στα Χανιά: Οι περιοχές στις οποίες σημειώθηκε διακοπή ηλεκτροδότησης είναι: Βλητές, Πυθάρι, Κουνουπιδιανά, ‘Αγιος Ονούφριος, Σταυρός. Έχει ήδη ξεκινήσει επιθεώρηση του δικτύου για τον εντοπισμό της βλάβης.
Χάος!
0 comments
Δημοσίευση σχολίου