Όπως αποδείχθηκε αυτή την εβδομάδα, το κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς έστειλε δεκάδες ρομπότ εξοπλισμένα με πυροβόλα όπλα για να αντικαταστήσουν εκατοντάδες στρατιώτες του στρατού του που πλήττονται από τις ακραίες συνθήκες ψύχους που επικρατούν στα ψηλά βουνά που συνορεύουν με την Ινδία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times Now News of India, περισσότερα από τα μισά από τα ρομποτικά οχήματα που διέθεσε το κινεζικό καθεστώς στην περιοχή, κατευθύνονται προς το Ladakh, την περιοχή όπου η Κίνα αντιμετωπίζει τον ινδικό στρατό για ένα επίμαχο σύνορο.

Τα δεκάδες μη επανδρωμένα οχήματα που αναπτύσσει το καθεστώς στην περιοχή είναι ικανά να μεταφέρουν προμήθειες και ελαφρά όπλα τύπου πολυβόλου που λειτουργούν ασύρματα.

Σύμφωνα με τα ινδικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 88 ρομπότ που ονομάζονται Sharp Claws στάλθηκαν σε αυτήν την πρώτη περίπτωση, εκ των οποίων τα 38 κατευθύνθηκαν αμέσως στη συνοριακή περιοχή .

Περίπου 120 άρματα μάχης ρομπότ μοντέλου Mule-200 έχουν επίσης σταλεί στο Θιβέτ, τα περισσότερα από τα οποία έχουν αναπτυχθεί στη συνοριακή περιοχή.Εκτός από τις μη επανδρωμένες συσκευές, το κινεζικό καθεστώς ενίσχυσε την περιοχή με τουλάχιστον 70 τεθωρακισμένα οχήματα VP-72 και περισσότερα από 150 οχήματα παντός εδάφους με δυνατότητα μεταφοράς διαφόρων στρατιωτών, όπλων ή προμηθειών κάθε είδους.

Προηγουμένως, ο κομμουνιστικός μηχανισμός προπαγάνδας είχε επιδείξει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας τύπου εξωσκελετού με τον οποίο είχε εξοπλίσει τους στρατιώτες που στάλθηκαν στη ζώνη για να προστατεύονται από ακραίες θερμοκρασίες, ανέμους και χιονοθύελλες ταυτόχρονα.

"Αυτός ο τύπος στολής εξωσκελετού είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός σε αποστολές όπως η παράδοση προμηθειών, η περιπολία και το καθήκον φρουρού", ανέφεραν τα μέσα κομμουνιστικής προπαγάνδας τον Δεκέμβριο του 2020.

Αυτός ο τύπος στολής, ανέφεραν, είναι ιδανικός για εργασία σε μεγάλα υψόμετρα όπου οι άνθρωποι μπορεί να υποφέρουν από αδυναμία στους μύες τους λόγω έλλειψης οξυγόνου, αυξημένη από το κρύο των βουνών. Τέτοια είναι η περίπτωση των συνοριακών στρατευμάτων που πρέπει να εκτελούν τα καθήκοντά τους σε υψόμετρο άνω των 5.000 μέτρων.

Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετά αποτελεσματικά όπως είχε αρχικά προταθεί , οι στρατιώτες υπέστησαν ούτως ή άλλως τις σκληρές συνέπειες των ψηλών βουνών και αποφάσισαν να στείλουν δεκάδες επικίνδυνα ρομπότ.

Η Κίνα και η Ινδία έχουν συγκρούσεις στη συνοριακή τους περιοχή εδώ και δεκαετίες κατά μήκος αυτού που είναι γνωστό ως «γραμμή ελέγχου».Η περιοχή είναι εξαιρετικά ξηρή, απομακρυσμένη και αφιλόξενη, έχει μικρή πρακτική αξία αν και φέρει μια βαριά συμβολική σημασία δύναμης και για τις δύο χώρες που προσπαθούν να εκδηλώσουν τη δύναμη και την κυριαρχία τους.

Οι εντάσεις συνεχίζονται εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά κλιμακώθηκαν τον Ιανουάριο του 2020 όταν τα ινδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ένοπλη αντιπαράθεση μεταξύ ινδικών και κινεζικών στρατευμάτων, μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια του κομμουνιστικού καθεστώτος να παραβιάσει τα όρια που τέθηκαν στα σύνορα Σικίμ.

Σύμφωνα με αναφορές, οι Κινέζοι στρατιώτες προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα, αλλά σταμάτησαν από Ινδούς στρατιώτες, μετά από μια βίαιη σύγκρουση, η οποία άφησε τουλάχιστον 20 Κινέζους στρατιώτες τραυματίες και μια ισχυρή ένταση μεταξύ οι κυβερνήσεις και των δύο χωρών.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications