Άνοιξε η όρεξη της κυβέρνησης και των «ειδικών», οι οποίοι θέλουν να επιβάλλουν νέα μέτρα περιορισμού των ανθρώπων, με την Ελλάδα πλέον να ετοιμάζεται να μπει σε ένα ολικό lockdown, όπως αυτό που έζησε τον προηγούμενο χρόνο.
Οι «ειδικοί» έχουν σταθεί κυρίως στο θέμα των σχολείων, για τα οποία δεν πάρθηκε κάποια απόφαση (πλην την ακύρωση των σχολικών εκδρομών), αλλά και στην επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και τα σχολεία, ενώ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, υποστήριξε ότι τα σχολεία θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά για μια ακόμα εβδομάδα.
Και οι δύο «ειδικοί» εξέφρασαν τη διαφωνία τους στ' ότι τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από 3 Ιανουαρίου και όχι άμεσα.
Οι αντιφάσεις στα μέτρα «προβληματίζουν και δημιουργούν σύγχυση, τη στιγμή που βλέπουμε το κακό να έρχεται, μπροστά μας», είπε ο κ. Καπραβέλος, τονίζοντας ότι την ίδια ώρα «όλη η Ευρώπη, όλος ο κόσμος, έχει αυστηροποιήσει τα μέτρα. Ο συνωστισμός τις επόμενες ημέρες θα είναι πάρα πολύ προβληματικός... Για εμένα δεν εξηγείται, είναι ανεξήγητο το ότι δίνουμε αυτό το περιθώριο στον ιό, είτε λέγεται Δέλτα είτε Όμικρον, να δράσει αυτό το κρίσιμο επόμενο διάστημα... Βρισκόμαστε μπροστά στο χειρότερο σενάριο από την απαρχή της πανδημίας. Τα μέτρα όφειλαν ήδη να έχουν εφαρμοστεί, να μην δώσουμε κανένα περιθώριο στον ιό να κάνει ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή».
«Ο κόσμος κάνει πολύ καλά και προβληματίζεται, όπως και εμείς που αγωνιούμε, μέσα στο νοσοκομείο, πού θα βρούμε κρεβάτι εντατικής. Δεν το είδαμε με καλό μάτι, ειλικρινά το λέω. Έπρεπε να έχουν ήδη εφαρμοστεί, να μην αφήσουμε αυτό το χρονικό περιθώριο, θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά», όπως προειδοποίησε.
Για την απουσία αναφοράς στις κυβερνητικές ανακοινώσεις σε προοπτική παράτασης των σχολικών διακοπών, ο κ. Καπραβέλος είπε χαρακτηριστικά «μπροστά σε αυτό που έρχεται, δεν πρέπει ποτέ να πεις "ποτέ". Δεν αποκλείεται κανένα μέτρο, αν δούμε ότι το επόμενο διάστημα τα 10.000 κρούσματα γίνουν 15.000, την άλλη ημέρα 20.000, αν γονατίσει το σύστημα Υγείας».
«Η αυστηροποίηση των μέτρων δεν είναι αναγκαία για να επιβληθούν πρόστιμα, αλλά για να αποφύγουμε το χειρότερο σενάριο», συνέχισε ο ίδιος. «Πρέπει να κατανοήσουμε ότι αν δεν συμμορφωθούμε όλοι με τα υγειονομικά μέτρα, οι μέρες που ξημερώνουν θα είναι πάρα πολύ άσχημες. Αποτέλεσμα, ακόμα και τα σχολεία θα είναι προβληματικό να ανοίξουν στην ώρα τους. Ίσως χρειαστεί να παρατείνουμε τις διακοπές, ακριβώς για να μην πέσει το "τσουνάμι" που έρχεται πάνω στο προηγούμενο και δημιουργήσει καταστροφή».
«Κανένα μέτρο δεν είναι χωρίς κόστος. Οφείλει η Πολιτεία να καταλάβει, όπως και ο καθένας μας, ότι αν δεν χρησιμοποιήσουμε το κυριότερο όπλο στα χέρια μας, τους εμβολιασμούς, την τρίτη δόση, την επέκταση της υποχρεωτικότητας, όλα αυτά τα επώδυνα μέτρα για την οικονομία, την Παιδεία, για την ψυχολογία μας, θα είναι στο τραπέζι. Γιατί η ανθρώπινη ζωή πάντα θα είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο, θα είναι αναπόφευκτο», κατέληξε.
0 comments
Δημοσίευση σχολίου