Γιατί κάποιοι δεν θέλουν να γίνει γνωστό εάν κάποιος ασθενής είναι εμβολιασμένος ή όχι;
Μια καταγγελία που δημιουργεί πολλά ερωτήματα για τα στοιχεία που δίνονται στην δημοσιότητα από την κυβέρνηση έκανε ο γιατρός και πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης.
Ο Δ.Γάκης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή υποστήριξε ότι δεν μπορείς να βρεις εάν κάποιος ασθενής είναι εμβολιασμένος ή όχι, μια καταγγελία που έρχεται την ώρα που παρατηρούμε ότι σε πολλά κράτη νοσηλεύονται περισσότεροι εμβολιασμένοι από ανεμβολίαστους, κάτι που σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δεν συμβαίνει στην Ελλάδα.
«Ξέρετε ότι για πχ. στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όταν γίνεται η εισαγωγή ενός ασθενούς δεν μπορείς να βρεις πουθενά εάν έχει εμβολιαστεί ή όχι; Και ότι σε πολλά νοσοκομεία έχω καταγγελίες ότι όταν η νοσηλεύτρια προσπαθεί να ενημερωθεί εάν είναι ένας ασθενής εμβολιασμένος ή όχι τους το απαγορεύουν αυστηρά κάποιοι γιατροί», είπε ο Δ.Γάκης.
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Γιατί γενικώς υπάρχει στην Ελλάδα μια προσπάθεια να αποκρύψουν τα πραγματικά στοιχεία;
«Θέλουν εμμονικά να κρύψουν την πραγματικότητα και αυτή δεν κρύβετε. Γιατί εσείς όταν έχετε έναν συγγενή ή έναν φίλο που ξέρετε το τι έγινε γίνεστε αποδέκτης τουλάχιστον 10-20 περιστατικών κάθε μήνα. Αυτό μαθαίνεται, είναι αφέλεια να προσπαθείς να κρύψεις. Η πολιτική σε θέματα επιδημιολογικά για να μπορέσεις να εξασφαλίσεις την συνεργασία των πολιτών και για να μην αμφισβητεί το εμβόλιο ο πολίτης είναι η απόλυτη διαφάνεια», πρόσθεσε ο γιατρός.
0 comments
Δημοσίευση σχολίου