Η κυβερνησή συμμορητών συνεχίζει να βουλιάζει την Ελλάδα στα λασπόνερα του «Μπάλου» μιας απλής τελικά κακοκαιρίας και όχι ενός ακραίου καιρικού φαινομένου όπως και ο καθηγητής Ε. Λέκκας, υποστήριξε σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό.
Στο Αγρίνιο το νερό έφτασε το μισό μέτρο ενώ στο Μεσολόγγι η λιμνοθάλασσα ενώθηκε με τα σπίτια. Πολίτες σώθηκαν από τα ορμητικά νερά ρεμάτων την τελευταία στιγμή. Συγκλονιστικά πράγματα.
Ο δήμαρχος Αγρινίου υπέβαλε αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου, όπως αναφέρει, «να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν σε όλη την έκτασή του».
Ο δήμος προχώρησε στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου, λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία.Παράλληλα, κλιμάκια μηχανικών της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου και επιτροπές ελέγχου και καταγραφής ζημιών διενεργούν αυτοψίες προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές που προκλήθηκαν σε σπίτια και υποδομές του δήμου, μετά την εκδήλωση των πλημμυρικών φαινομένων και των κατολισθήσεων.
Στο στο Μεσολόγγι, ο δήμος αναφέρει ότι η νεροποντή έπληξε σε μεγάλο βαθμό τον κάμπο των Οινιαδών, ενώ επλήγησαν και συνοικίες του Μεσολογγίου, εξαιτίας της υπερχείλισης του ρέματος της Αγριλιάς.
Επίσης, σύμφωνα με τον δήμο, «επλήγησαν συνοικίες και του Αιτωλικού, λόγω υπερχείλισης της λιμνοθάλασσας». Και στο Μεσολόγγι συνεργεία του δήμου του βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές και παρεμβαίνουν για να δοθούν λύσεις.
Αντιπλημμυρικά έργα και άλλες υποσχέσεις για υποδομές πήγαν περίπατο καθώς η κυβέρνησης διαθέτει τους πόρους του περίφημου πακέτου ανάκαμψης για την λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη και για περίεργες start up εταιρείες.
Επιπλέον η τελευταία κακοκαιρία όπως και οι φωτιές του καλοκαιριού ανέδειξαν την ανεπάρκεια ενός κρατικού μηχανισμού που αφιερώθηκε αποκλειστικά στην πραγματοποίηση του στόχου του μαζικού εμβολιασμού κα τώρα οι πολίτες πληρώνουν τις συνέπειες...
0 comments
Δημοσίευση σχολίου