Δηλώσεις-σοκ έκανε ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, καθώς υπονόησε πως η κυβέρνηση πιέζει τον κόσμο να εμβολιαστεί άρον άρον για να μην λήξουν τα εμβόλια!
Συγκεκριμένα μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό είπε για την απόφαση της κυβέρνησης να «κυνηγάει» τους νέους για να εμβολιαστούν: «Αυτή είναι μια τελείως λάθος προσέγγιση, αυτά τα εμβόλια επειδή δεν αποστειρώνουν, δηλαδή κάποιος μπορεί να κολλήσει και να μεταδώσει. Πέρα από κάθε έννοια της επιστήμης το να εμβολιάσουμε παιδιά, δεν έχουν κανένα όφελος. Έπρεπε να στοχεύσουν στους ηλικιωμένους. Το πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι πρώτον ότι οι κυβερνήτες προσπαθούν να μεταφέρουν την ευθύνη στον πολίτη, κάτι που είναι παράδοξο και αντιλαϊκό και το δεύτερο είναι πως πιστεύω ότι πιστεύουν ότι δεν μπορούν να πιέσουν τους ηλικιωμένους γιατί δεν έχουν κάτι να τους πουν. Τι να τους πουν; Θα σου δώσω 150 ευρώ; Δεν θα σε αφήσω να πας σε πάρτι; Οπότε με αυτή τη λογική δεν μπορούν να πιέσουν τους ηλικιωμένους και άρα τους αφήνω και τρέχω εκεί που μπορώ».
Ενω πρόσθεσε πως: «Η αίσθηση που έχει ο κόσμος είναι ότι αυτή την περίοδο ξεστοκάρουν τα εμβόλια για να μην λήξουν. Δηλαδή κοιτάνε σε ποιο θα το δώσουν άρον άρον για να φύγουν από πάνω τους. Αυτό δεν είναι σωστή πρακτική, θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικοί. Έχω πει συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο πραγματικά θα μπορούσαν ελέγξουν τον πληθυσμό, αν θεωρήσουμε πως είναι 1 εκατ. ευπαθείς, αυτοί είναι ακάλυπτοι μετά το 6μηνο, όπως είχε πει ο ίδιος ο πρόεδρος της Pfizer. Δεν είναι δηλαδή δικιά μου ιδέα, το βλέπετε τώρα στο Ισραήλ, εκεί που το εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα κάτω του 60%, που σημαίνει ότι το 80% των εμβολιασμένων νόσησαν και νοσούν βαριά και μπορούν να μπουν σε ΜΕΘ».
«Άρα είχα δίκαιο όταν έλεγα ότι δεν θα έχουμε εμβόλιο σε λιγότερο απ' έναν χρόνο, αυτά είναι στην ταμπέλα εμβόλια», πρόσθεσε ο Δ.Κούβελας.
Ο καθηγητής είπε στο τέλος: «Αυτά δεν είναι ιατρικά μέτρα, αυτά δεν είναι λογικά μέτρα και κυρίως αυτά δεν είναι ανθρώπινα μέτρα. Δεν είναι δυνατόν να μην αφήνουμε στον πολίτη τη δυνατότητα να αποφασίζει για τον εαυτό του και όλοι οι άλλοι να είμαστε ανεύθυνοι, να κοιταζόμαστε μεταξύ μας και να του κουνάμε και το δάχτυλο. Όπως καταλαβαίνετε για μια επιδημία με 0,15 θνητότητα δεν έχει καταστραφεί ο κόσμος».
0 comments
Δημοσίευση σχολίου