Για την σημασία του εμβολιασμού στην διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σε μια προσπάθεια να «πείσει» όσο τον δυνατόν περισσότερους πολίτες να εμβολιαστούν παρά τους ενδοιασμούς που έχουν.
Ο καθηγητής, κάπως αργά μάλλον, εξήγησε τι γίνεται στον οργανισμό των ανθρώπων που εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού, μετά από το πέρας τεσσάρων ετών, αφήνοντας αιχμές πως οι πολίτες «χαζά» σκέφτονται για τις πιθανές παρενέργειες που θα εμφανιστούν στο μέλλον από τα εμβόλια που δεν έχουν προλάβει να δοκιμαστούν.
Συγκεκριμένα αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, ο κ. Βασιλοκόπουλος ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο λέγοντας «αν εμβολιαστώ δεν έχει δοκιμαστεί τι θα γίνει 4 χρόνια μετά».
Όταν λοιπόν κάποιος εμβολιάζεται – όπως εξήγησε ο καθηγητής – ο οργανισμός του εκτίθεται σε μια πρωτεΐνη, στην πρωτεΐνη ακίδα του κορονοϊού. Στην ίδια όμως πρωτεΐνη έχει εκτεθεί και κάποιος ο οποίος νόσησε-κόλλησε «φυσικά» από κορωνοϊό.
«Ας υποθέσουμε ότι δεν εμβολιαστείς, και κολλήσεις φυσικά κορονοϊό και αναρρώσεις. Τότε έχεις εκτεθεί και στην πρωτεΐνη ακίδα που σε εκθέτει το εμβόλιο και στις υπόλοιπες πρωτεΐνες του κορωνοϊού. Φοβάται κανένας Έλληνας που κόλλησε και ανάρρωσε τι θα συμβεί σε 4 χρόνια μετά επειδή έχει εκτεθεί στην πρωτεΐνη ακίδα; Ούτε ένας. Γιατί αν εμβολιαστώ θα πάθω κάτι;» είπε χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και αναμένουμε να δούμε αν αυτή η επικοινωνιακή τακτική θα πείσει τους πολίτες!!
0 comments
Δημοσίευση σχολίου