Ο συντηρητικός παρουσιαστής Στίβεν Κράουντερ (Steven Crowder) ανακοίνωσε την 1η Φεβρουαρίου ότι μήνυσε το Facebook για «αθέμιτο ανταγωνισμό, απάτη, παραπλανητική διαφήμιση και παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας».
Ο δικηγόρος του Κράουντερ, Μπιλ Ρίτσμοντ (Bill Richmond), δήλωσε στο κανάλι του Κράουντερ στο YouTube ότι η αγωγή «έχει ήδη ξεκινήσει» και κατηγόρησε τον τεχνολογικό γίγαντα για παραπλανητική διαφήμιση, παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, αθέμιτο ανταγωνισμό και απάτη.
«Ο βασικός τρόπος αποκατάστασης είναι η λήψη ασφαλιστικών μέτρων (σταματήστε τις άδικες/παραπλανητικές πράξεις). Ζητούμε επίσης επταψήφια αποζημίωση. Ο στόχος εδώ είναι η επιβολή της ειλικρίνειας και της σαφήνειας στην εφαρμογή και την επιβολή πολιτικών», σύμφωνα με τον ιστότοπο του Κράουντερ.
«Υπό μια ευρύτερη σκοπιά είμαστε υπέρ της επιχειρηματικότητας αλλά κατά της απάτης. Το Facebook δελέαζε τους χρήστες και τους δημιουργούς να ξοδέψουν χρήματα και να παρέχουν δεδομένα και απόψεις υπό την υπόσχεση ότι δεν θα εμπλακούν σε πολιτικές, φυλετικές ή θρησκευτικές προκαταλήψεις για την επιβολή των πολιτικών τους, αλλά το έπραξαν τόσο φανερά όσο και κρυφά, και ως εκ τούτου, υποβάλαμε μήνυση».
Σε ένα κλιπ στο YouTube, ο Κράουντερ είπε ότι η ζωντανή μετάδοση που έκανε για τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου διακόπηκε στη μέση. Ο Κράουντερ είπε ότι δεν του διευκρινίστηκε ποτέ ο λόγος για τον οποίο κατέβασαν την μετάδοσή του.
«Κατέβασαν τη μεγαλύτερη μετάδοση που υπήρξε ποτέ, από τη μεγαλύτερη πλατφόρμα που υπήρξε ποτέ, χωρίς λόγο», είπε.
Η Epoch Times απευθύνθηκε στο Facebook για σχολιασμό.
Ο ιστότοπός του κατηγόρησε το Facebook ότι μείωσε την εμβέλεια ορισμένων σελίδων και ευνόησε ορισμένα ειδησεογραφικά πρακτορεία έναντι άλλων.
Ορισμένοι συντηρητικοί, συμπεριλαμβανομένου του τότε Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τέθηκαν σε αναστολή από το Facebook και άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων μετά την παραβίαση του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου. Με την πάροδο των χρόνων, διάφοροι συντηρητικοί έχουν παραπονεθεί ότι οι τεχνολογικοί κολοσσοί λογοκρίνουν ή στρεβλώνουν της δεξιές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και σελίδες, ωθώντας τον Τραμπ και άλλους να εξετάσουν το ενδεχόμενο κατάργησης του Άρθρου 230 του «Νόμου περί Ευπρέπειας των Επικοινωνιών» που λειτουργεί σαν προστατευτική ασπίδα για τους ιστότοπους κοινωνικών μέσων και άλλους.
«Είμαστε έτοιμοι να προσφύγουμε στην αγωγή και ακόμα παραπέρα, συμπεριλαμβανομένου του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο ιστότοπος του Κράουντερ.
Ο Κράουντερ έκανε αναφορά στην αγωγή στις 31 Ιανουαρίου, γράφοντας στο Twitter: «Δεν ξέρω τι θα συμβεί στις 2 Φεβρουαρίου. Αλλά αύριο, ΔΕΝ θα αυτο-λογοκριθούμε, ΔΕΝ θα μας τραμπουκίσουν, δεν θα σιγήσουμε ή θα εκφοβιστούμε. Δεν θα γονατίσουμε για κανέναν».
Η συντηρητική σχολιάστρια Κάντες Όουενς (Candace Owens) τον Νοέμβριο του 2020 ανακοίνωσε την υποβολή αγωγής εναντίον των «ελεγκτών γεγονότων» του Facebook, συμπεριλαμβανομένης της USA Today και Lead Stories – ενός ιστότοπου που χρηματοδοτείται, εν μέρει, από την εταιρεία ByteDance που συνδέεται με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα.
«Είναι καιρός να ελέγξουμε τους ελεγκτές γεγονότων», είπε η Όουενς πίσω τότε. «Θα ξεσκεπάσω αυτά τα κορόιδα και θα ανακαλύψω ποια είναι η σχέση τους με το Facebook». Η αγωγή του Κράουντερ έχει προγραμματιστεί να κατατεθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια.
0 comments
Δημοσίευση σχολίου