Ο καθηγητής, Benjamin Horton, απ’ την ασιατική σχολή περιβάλλοντος του Τεχνολογικoύ Πανεπιστημίου της Νανιάνγκ, αναφέρθηκε στα «κλιματικά δεδομένα», λέγοντας πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.
Δήλωσε μεταξύ άλλων πως «μια πρόσφατη έρευνα που έλαβε χώρα στην Σιγκαπούρη είπε ότι το 90% των ανθρώπων είχε επίγνωση του κλιματικού προβλήματος και των επιπτώσεών του» και θέλει να κάνει κάτι για αυτό.
Με αφορμή λοιπόν την υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή θα γίνει αυτό:
«Έχουμε τις τεχνολογίες, έχουμε τις λύσεις, απλά πρέπει να ξεκινήσουμε. Χρειάζεται να συλλέγουμε δεδομένα, ώστε τα άτομα να μπορέσουν να πολεμήσουν την κλιματική αλλαγή.
Έτσι, πρέπει να γνωρίζουμε ποια είναι η συνεισφορά του ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟΥ σου προς την κλιματική αλλαγή, ποια η συνεισφορά των ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ στην κλιματική αλλαγή, πως το ΣΠΙΤΙ σου συνεισφέρει στην κλιματική αλλαγή, πως η ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ή η ΜΕΙΩΣΗ συνεισφέρουν στην κλιματική αλλαγή και υπάρχουν τόσες πολλές άλλες δράσεις που μπορείς να κάνεις για την κλιματική αλλαγή.
Αλλά πρέπει να ‘χεις τα δεδομένα ώστε να μπορείς να κάνεις έξυπνες επιλογές».
Πρέπει, σύμφωνα, με τον καθηγητή, να γνωρίζουν πράγματα για εμάς, προκειμένου να προστατευτεί το περιβάλλον, ακόμα και σε ό,τι αφορά το διαιτολόγιό μας.
«Με ποιον θα ‘πρεπε να μοιράζονται αυτά τα δεδομένα ομάδες πολιτών;», ρώτησε ο δημοσιογράφος τον καθηγητή.
«Λοιπόν νομίζω όσον αφορά τα δεδομένα ότι η απλούστερη μέθοδος είναι να προσπαθήσεις να αναλογιστείς ποιο είναι το αποτύπωμα άνθρακά σου. Και αυτό αφορά ένα άτομο, μια οικογένεια, μια κοινότητα, τις επιχειρήσεις, τις κυβερνήσεις και μετά να ερευνήσουμε τις επαρχίες», απάντησε και συνέχισε:
«Πρέπει να παρακολουθούμε τα κλιματικά δεδομένα, διότι είναι τόσο πολύ κρίσιμα. (…) Διότι αν θέλουμε να σταματήσουμε τα κλιματικά επείγοντα και την κατάρρευση της βιοποικιλότητας μέχρι το 2050, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ το αποτύπωμα άνθρακα, του ΜΕΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ στους περίπου 2 τόνους ανά έτος…»
«Όταν τίθεται το θέμα του διαμοιρασμού δεδομένων, ζητήματα ιδιωτικότητας εγείρονται. Υπάρχει όμως κάποιος λόγος ώστε αυτού του είδους τα δεδομένα να είναι εμπιστευτικά;», ξαναρωτά ο δημοσιογράφος, με τον Horton να απαντά πως πρόκειται για ένα περίπλοκο πρόβλημα αλλά ο λόγος της συλλογής των κλιματικών δεδομένων είναι σημαντικός.
0 comments
Δημοσίευση σχολίου