Πολλά απίστευτα έχουμε ακούσει τους τελευταίους μήνες από τους τηλε-ειδικούς!

Ωστόσο αυτό που πρότεινε σήμερα ο Καθηγητής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, «σκοτώνει» τα όνειρα ακόμη και των πιο αισιόδοξων για επιστροφή στην κανονικότητα από τα τέλη της Άνοιξης.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Δερμιτζάκης υποστήριξε πως μόλις καλύψουμε το 60% – 70% του πληθυσμού της χώρας τότε θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα σκληρό καθολικό lockdown τριών εβδομάδων!

Κι όλα αυτά -μαντέψτε- μέσα στο καλοκαίρι:

«Αν πετύχουμε ένα 60-70% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί τον Μάιο, και κάνουμε μετά ένα πολύ σκληρό lockdown τριών εβδομάδων, τότε ίσως μπορούμε μετά να ανοίξουμε συνολικά. Η μεταβατική περίοδος θα είναι πολύ πιο ελεύθερη από ό,τι είμαστε τώρα, αλλά δε θα είναι τελείως ελεύθερα.

Ακόμα και να φτάσουμε στο 70% του πληθυσμού να είναι εμβολιασμένο, είναι διαφορετική η θεωρία από την πράξη στον έλεγχο του ιού. Ακούμε για μεταλλάξεις ή για στελέχη. Δεν αποκλείεται να υπάρχει κάποιο στέλεχος να αρχίσει τη μετάδοσή του. Από το σημείο που θα πετύχουμε την ανοσία της αγέλης, μέχρι το σημείο που πραγματικά ελέγχουμε την πανδημία, πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στη διαχείριση».

Μεταξύ άλλων ο κ. Δερμιτζάκης μετέφερε και τον «διχασμό» που επικρατεί στην επιτροπή των ειδικών σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού (ή αλλιώς την πράσινη κάρτα εμβολιασμού):

«Τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας, που μας δίνεται μια λύση στο χέρι, και εμείς για κάποιο λόγο προσπαθούμε να τη διαλύσουμε δημιουργώντας περίεργα σενάρια. Υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, όπως οι έγκυες, ανοσοκατασταλμένοι, που μπορεί να μην ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό ή να μην τον ξεκινήσουν καθόλου. Αυτό είναι πολύ μικρό ποσοστό, και πρέπει να σκεφτούμε ότι μια κοινωνία θα βρίσκεται σε συνολικούς περιορισμούς γιατί αυτό το μικρό ποσοστό δε θα έχει την πράσινη κάρτα».

Δείτε από την αρχή της παρέμβασης Δερμιτζάκη τη συζήτηση περί «πράσινης κάρτας», εμβολιασμών και lockdown:

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications