Στα Δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε λίγο πριν τις 10 το πρωί ο Δημήτρης Λιγνάδης φορώντας χειροπέδες όπου εκεί θα περάσει το κατώφλι της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας η οποία συμφώνησε στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Το μείζον όμως είναι η πολιτική συγκάλυψη που αναφέρει η αντιπολίτευση αλλά και όταν το ίδιο το ΣΕΗ βάζει στο "κάδρο" πρωθυπουργό και υπουργό πολιτισμού για την υπόθεση με μια επιστολή κόλαφο.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για την απολογία του ώστε να λάβει γνώση του κατηγορητηρίου και των στοιχείων που περιλαμβάνονται στην δικογραφία για να αντικρούσει τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με τον νόμο , ο κατηγορούμενος σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα θα πρέπει εντός πενθημέρου από την έκδοση, να έχει απολογηθεί και να έχει αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Έτσι, μετά την απολογία του, Ανακρίτρια και Εισαγγελέας θα κρίνουν με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κατηγοριών που βαρύνουν τον καλλιτέχνη αν θα κριθεί προφυλακιστέος ως ύποπτος φυγής ή ως ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Οι δύο μηνύσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του σκηνοθέτη χθες, μετά από έρευνα των Εισαγγελέων Κώστα Σπυρόπουλου και Νίκου Στεφανάτου, αφορά δύο πράξεις βιασμού.

Η πρώτη έχει χρόνο τέλεσης το 2010 και καταγγέλθηκε το πρωί της Παρασκευής, με μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία. Η πράξη φέρεται να τελέστηκε σε βάρος 14χρονου –κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης– μαθητή.

Η δεύτερη υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πιο πρόσφατο χρόνο τέλεσης, πιθανόν το 2015 ή το 2016, και προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του καλλιτέχνη αρχές του μήνα. Σε αυτήν την περίπτωση η μήνυση αφορούσε μη ενεργή πράξη ωστόσο , όπως συνέβη και με την υπόθεση Μπεκατώρου, από αυτήν προήλθε μαρτυρική κατάθεση για ενεργή υπόθεση βιασμού.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση του σκηνοθέτη-ηθοποιού δρομολογήθηκαν ουσιαστικά από την Παρασκευή που κατατέθηκε η δεύτερη μήνυση.Οι εισαγγελικοί λειτουργοί έλαβαν μαρτυρικές καταθέσεις από πρόσωπα που φαίνεται να έδωσαν ισχυρά στοιχεία για την ποινική αποτύπωση των πράξεων που πλέον αποδίδονται στον καλλιτέχνη, με ιδιαίτερα κρίσιμη την κατάθεση γυναίκας που φέρεται να γνώριζε πολύ καλά κάποια γεγονότα.

Αρνείται τις κατηγορίες ο Λιγνάδης
Ο καλλιτέχνης , μέσω δήλωσης του συνηγόρου του Νίκου Γεωργουλέα, δηλώνει αρχικά πως αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται: «O κ. Λιγνάδης είναι ένας άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής στις εξηγήσεις του, με οργανωμένη σκέψη», είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος.

Αντιπολίτευση: «Πολιτικό σκάνδαλο Λιγνάδη με απόπειρα συγκάλυψης»
Η προαναγγελθείσα σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα και έκτοτε κρατείται στη ΓΑΔΑ. Αντιμετωπίζει την κατηγορία για βιασμό κατά συρροή και η υπόθεση πλέον έχει λάβει και την μορφή πολιτικού σκανδάλου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση συνδέει τον κατηγορούμενο με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι η επιλογή του Λιγνάδη για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού ήταν προσωπική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε λόγο για αυτογελοιοποίηση της Λίνας Μενδώνη στη συνέντευξη Τύπου. Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι επί εβδομάδες η κυβέρνηση επιχειρούσε να συγκαλύψει την υπόθεση και υπογραμμίζει ότι «σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, κάποιος θα είχε αναλάβει την ευθύνη και θα είχε παραιτηθεί».

ΣΕΗ: "Μενδώνη και Μητσοτάκης έκαναν τα πάντα για να αποπροσανατολίσουν"
"Για όσα είδαμε και ακούσαμε χθες" τιτλοφορείται η ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ του Σαββάτου το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, σχετικά με την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Στην ανακοίνωσή τους οι ηθοποιοί κάνουν λόγο για "εκκωφαντική σιωπή" τριών εβδομάδων από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας σε σχέση με τις καταγγελίες που έρχονται στη δημοσιότητα, διάστημα κατά το οποίο, όπως αναφέρουν, "η αρμόδια Υπουργός και ο Πρωθυπουργός κώφευαν, κρύβονταν και έκαναν υπογείως τα πάντα για να αποπροσανατολίσουν".

Κάνουν λόγο για "χυδαία προσπάθειας" της υπουργού και του πρωθυπουργού "να παριστάνουν οι ίδιοι τα θύματα" και διερωτώνται για ποιό λόγο η υπουργός δεν ήρθε σε επαφή με τους καταγγέλοντες, τους δικηγόρους τους ή τους δημοσιογράφους όταν βγήκαν στη δημοσιότητα οι καταγγελίες, αλλά μόνο όταν αποκαλύφθηκαν δύο περιπτώσεις που δεν έχουν παραγραφεί.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications