Ακόμα και στο θάνατο η απομόνωση έγινε υποχρεωτική.

Στην Θεσσαλονίκη, επίκεντρο πολλών εξελίξεων, έπειτα από εντολή των αρμοδίων αρχών τα θύματα που φέρονται να πέθαναν από κορωνοϊό θάβονται σε ξεχωριστά και ειδικά διαμορφωμένα νεκροταφεία, μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

«Η ταφή σε συγκεκριμένα νεκροταφεία ήταν ένα μέτρο που αποφασίσαμε από κοινού, δεν είχαμε οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, παρά το γεγονός ότι τους προσεγγίσαμε με ερωτήσεις, υπάρχουν μέτρα που εφαρμόζονται σε όλα τα νεκροταφεία. Τα μεγάλα στην Αθήνα κάνουν ακριβώς το ίδιο» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης, Πέτρος Τράκας, μιλώντας στο euronews.

Κάποιοι λοιπόν αποφάσισαν τα θύματα του κορωνοϊού να θάβονται σε δύο νεκροταφεία, αλλά και να εξασφαλίζεται ότι η τελετή δεν θα διαρκεί πολύ. Μάλιστα, το προσωπικό του νεκροταφείου φορά ειδικές στολές προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο… μόλυνσης.

«Είδαμε όλους αυτούς τους τάφους, είναι γεμάτοι, στην αρχή δεν ήταν, συνεχίζαμε να βλέπουμε άδειους λάκκους στους οποίους θα έβαζαν μέσα τους ανθρώπους. Δεν μας είπαν που θα τον θάψουν, μας είπαν μόνο ότι δεν μπορεί να είναι στο ίδιο κοιμητήριο με τους άλλους γιατί πέθανε από κορωνοϊό. Αυτό είναι απαράδεκτο, απάνθρωπο. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι πέθαναν μόνοι τους χωρίς βοήθεια» δήλωσε απεγνωσμένη μια γυναίκα που έχασε τον άντρα της.

Σημειώνεται τέλος, πως ενώ συνήθως, μετά τα τρία χρόνια γίνεται εκταφή και τα οστά πηγαίνουν στο οστεοφυλάκιο, με τα νέα δεδομένα η εκταφή δεν θα γίνεται πριν περάσουν 10 χρόνια για λόγους ασφαλείας.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications