H δυνατότητα εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Google με βασικό πυλώνα την καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων στην ελληνική αγορά εργασίας και την ανάδειξη των πολιτιστικών θησαυρών της χώρας μας μέσω της τεχνολογίας, ήταν το βασικό αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Google για την Ευρώπη Matt Brittin.
Κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, ο κ.Μητσοτάκης τόνισε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ότι η ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων αποτελεί κρίσιμο ζήτημα για την Ελλάδα και για την κυβέρνηση, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η παροχή πιστοποίησης από μία εταιρεία του διαμετρήματος της Google προσδίδει πρόσθετη αξία και αναγνώριση.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Google στην Ευρώπη ανέφερε ότι η εταιρεία του ασχολείται εκτενώς με την ψηφιακή κατάρτιση, προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της καραντίνας εκπαίδευσε 5.000 ανθρώπους από τον τουριστικό κλάδο της χώρας σε ψηφιακές δεξιότητες. Τονίστηκε παράλληλα, από αμφότερες τις πλευρές, η σημασία ανάπτυξης τόσο εργασιακών δεξιοτήτων όσο και επιχειρηματικών προσόντων.
Στο μέτωπο του πολιτισμού, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι, πέραν της δημιουργίας ενός ψηφιακού αποθετηρίου, η Ελλάδα αναζητά τρόπους προκειμένου να διευρύνει τις δυνατότητες του πώς μπορεί κάποιος να επισκεφθεί ή να απολαύσει τα μοναδικά έργα και μνημεία που προσφέρει η χώρα μας.
Τέλος, παρουσιάστηκαν και οι υπόλοιποι στρατηγικοί άξονες του κυβερνητικού σχεδιασμού όσον αφορά την ανάπτυξη και αξιοποίηση των ψηφιακών εφαρμογών, με κύριο μέλημα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την απλοποίηση των συναλλαγών τους με το Δημόσιο.
Να σημειωθεί ότι -όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές- ο πρόεδρος της Google για την Ευρώπη συνεχάρη τον πρωθυπουργό για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στην Ελλάδα, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τις αποτελεσματικές ενέργειες της κυβέρνησης.
Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος, από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και o επικεφαλής Δημιουργικού Σχεδιασμού Steve Vranakis. Από την πλευρά της Google συμμετείχαν η Πέγκυ Αντωνάκου, γενική διευθύντρια Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η Giorgia Abeltino, διευθύντρια Κυβερνητικών Σχέσεων Νότιας Ευρώπης και η Στέλλα Τσομώκου, σύμβουλος Κυβερνητικών Σχέσεων Google Ελλάδας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Και τι δεν λένε: Από το 2017 ότι και να ψάχνεις στο ιντερνέτ πάντα σου βγάζει έγκυρες πήγες τους και με εικόνες ώστε να μπεις εκεί, και οχι σε καμιά άλλη "αναξιόπιστη πηγή" δηλαδή ανεξάρτητη και διαβάζεις κακά πράγματα και ότι τελικά δεν ζεις σε έναν αγγελικό κόσμο, και έτσι όλες οι έγκυρες πήγες βγαίνουν στην πρώτη θέση ενώ λένε τα ίδια ...
Να και οι "θεωρίες συνωμοσίας" γιατί έγινε απότομη πτώση στην αναζήτηση google το 2017: Επίσης διαγραφή ιστορικού στο google analytics ώστε να μην φαίνεται η απότομη πτώση λες και δεν το βλεπεις από άλλου! μετά ήρθε η σειρά να κάνουν το ίδιο και στο facebook που κανει επιλεκτικά μείωση απήχησης σε ανεξάρτητες πήγες και τεράστια απήχηση σε δίκες τους ακόμη και όταν βάζουν ανά 5 λεπτά , επίσης γίνεται ειδική προώθηση σε προπαγάνδες τους, ένα άλλο που κάνουν στο facebook ειναι να γίνεται αυτόματη αφαίρεση like σε ενοχλητικές σελίδες, έτσι όσα νεα like και να έχεις κάθε εβδομάδα στην σελίδα facebook είτε μεινει στα ίδια είτε και μειώνονται, με αλλα λογία το facebook οχι μονο προωθεί δίκες τους σελίδες αλλα βλάπτει σκόπιμα ανεξάρτητες σελίδες που ήδη έχουν ελάχιστη απήχηση σε σχέση με δίκες τους, παρέα τα ELLINIKA HOAXES! αυτοί ειναι οι δημοκράτες!
0 comments
Δημοσίευση σχολίου