Αναφερόμενος στον τρόπου που καταγράφονται οι θάνατοι στην χώρα μας ως αποτέλεσμα του κορωνοϊού ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σ.Τσιόδρας είπε ότι δεν είναι δική του επινόηση, αλλά πως ακολουθεί την ευρωπαϊκή πρακτική που ακολουθείται, αλλά για άλλη μια φορά ομολόγησε πως «ο θάνατος είναι πολυπαραγοντικό φαινόμενο».
Τι σημαίνει αυτό; Πως για πολλούς από τους θανάτους που έχουν καταγραφεί ως αποτέλεσμα της νόσου του κορωνοϊού, στην πραγματικότητα δεν είναι εξακριβωμένο πως είναι όντως έτσι.
Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι η καταγραφή των θανάτων γινεται με βάση τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νόσων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
Σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες, κάθε περιστατικό όπου υπάρχει εργαστηριακή επιβεβαίωση της παρουσίας του ιού, θεωρείται περιστατικό της νόσου. «Σε αυτές σαφώς αναφέρεται πως οιοσδήποτε θάνατος με θετική εξέταση PCR, δεν θα πρέπει να αποδίδεται σε άλλη αιτία χωρίς ξεκάθαρη απόδειξη. Έχεις θετική εξέταση PCR; Είσαι κρούσμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.
«Η ταξινόμηση των θανάτων γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια. Οιοσδήποτε θάνατος με συγκεκριμένα κριτήρια δεν μπορεί να αποδοθεί πουθενά άλλου. Ο θάνατος είναι πολυπαραγοντικό φαινόμενο» είπε.
«Στη χώρα μας δεν υπήρξε υποεκτίμηση των θανάτων. Οι Ευρωπαϊκές χώρες και η Ελλάδα δεν υπεισέρχονται στο εάν συνέβαλε πολύ ή λίγο ο κορωνοϊός σε κάποιον θάνατο. Ακολουθούμε την επιστημονική τακτική. Δεν εξυπηρετούμε σκοπιμότητες. Η συντριπτική εικόνα των θυμάτων είχαν συμπτώματα πνευμονίας» συμπλήρωσε.
Είναι σαφές ότι παγκοσμίως ακολουθείται η ίδια πρακτική και δημιουργείται το εξής ερώτημα: Οι άνθρωποι αυτοί όλοι πέθαναν από τον κορωνοϊό ή πέθαναν εν τέλει από άλλες αιτίες;
Άξιζε να κλειστεί στο σπίτι του όλος ο πλανήτης;
0 comments
Δημοσίευση σχολίου