Μια δήλωση που θα συζητηθεί έκανε χθες στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής (συνήλθε σε κλειστή συνεδρίαση) ο υπουργός Ανάπτυξης Ά.Γεωργιάδης σύμφωνα με έγκυρες πηγές του pronews.gr, για το θέμα των ημερών με την εισβολή Τούρκων στρατιωτών σε ελληνικό έδαφος, στην περιοχή Μελισσοκομείο στον Έβρο, για να εμποδίσουν την κατασκευή του φράχτη με τον οποίο θα εμποδιστούν οι ροές των παράνομων μεταναστών.

«Το ελληνικό τμήμα αποχώρησε από την περιοχη όχι γιατί τους έκανε διάβημα η Τουρκία, αλλά γιατί δεν μπορούσαν να σταθούν οι πάσσαλοι του φράχτη λόγω βαλτώδους εδάφους» είπε ο υπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ελληνικό ΥΠΕΞ κρύβει μέχρι τώρα τις ρηματικές διακοινώσεις, όχι μόνο από τους βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, αλλά ακόμα και από τον ΥΕΘΑ.

Ο Ν.Δένδιας αρνήθηκε να δώσει στα μέλη της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής τα κείμενα των δύο γραπτών διακοινώσεων που αντάλλαξε η Αθήνα και η Άγκυρα (συν ένα προφορικό ελληνικό διάβημα).

Το διάτρητο επιχείρημά του ήταν ότι έπρεπε να αποχαρακτηρισθούν κι αυτό είναι γραφειοκρατικά δύσκολο!

Είπε, ωστόσο, ότι θα διαβάσει στους βουλευτές το περιεχόμενο των δύο ρηματικών διακοινώσεων, αλλά ούτε αυτό έπραξε.

Ο Νίκος Δένδιας έχει αποφύγει να δώσει το κείμενο των ρηματικών διακοινώσεων και στον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο!

Επί του πρακτέου όμως η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη είναι μια πολιτική «βόμβα». Αφού δεν μπορούσε να στηθεί φράχτης στην περιοχή, τότε γιατί ξεκίνησε το στήσιμό του; Δεν γνώριζαν πως η κοίτη του ποταμού αυξομειώνεται ανάλογα με την εποχή;

Και εν πάσει περιπτώσει το ζήτημα δεν είναι ο χειμώνας αλλά τώρα το καλοκαίρι τι γίνεται.

Άλλωστε υπάρχουν κι άλλοι φράκτες εκτός από τα πασσαλάκια που μπορούν να στηθούν στην περιοχή και να παραμένουν όρθιοι και αμετακίνητοι χειμώνα καλοκαίρι.

Η μετατροπή της θέσης «Μελισσοκομείο» στις Φέρες του Έβρου σε «γκρίζα ζώνη» με την κατάληψη ελληνικού εδάφους από Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι αν και έχουν αποχωρήσει, εντούτοις τώρα παραμένει μια διαφιλονικούμενη περιοχή έχει περισσότερες επιπτώσεις από όσες αρχικά εμφανίζονται.

Η τοποθέτηση του φράχτη «λίγο πιο μέσα» εντός της ελληνικής επικράτειας, όπως είπε προχθές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς, όπως έσπευσε να προσθέσει «να απεμπολείται το έδαφος από τον φράχτη μέχρι την γραμμή των συνόρων», πρόκειται να δημιουργήσει τεράστιο ζήτημα και πρόβλημα για την Ελλάδα και κάτι που θα εκμεταλλευτεί η Τουρκία.

Ποιο είναι αυτό; Η Άγκυρα πρόκειται να εκμεταλλευτεί την «γκρίζα» πλέον περιοχή αυτή των 16 στρεμμάτων ώστε να συγκεντρώσει εκεί την αιχμή της «προσφυγικής» πίεσης προς τη χώρα.

Θα φροντίσει έτσι ώστε να φέρει στην περιοχή χιλιάδες παράνομους μετανάστες και απλά... να τους αφήσει εκεί!

Εκεί βρίσκεται και το πρόβλημα: Εάν η Ελλάδα αρνηθεί να τους πάρει, αυτομάτως παραδέχεται ότι η περιοχή δεν είναι ελληνικό έδαφος, λέγοντας ότι βρίσκονται είτε σε αμφισβητούμενο έδαφος είτε σε… τουρκικό.

Και θα συμβεί το εξής: Θα εμφανίσουν την χώρα διεθνώς οι γνωστοί «φιλάνθρωποι» των ΜΚΟ, αλλά και οι διεθνείς οργανισμοί, ότι... παραβιάζει τις συνθήκες.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να εξετάζει όλες τις αιτήσεις ασύλου που υποβάλλουν ΌΛΟΙ οι παράνομα εισερχόμενοι στην χώρα αλλοδαποί και απαγορεύεται να τους επαναπροωθήσει εκτός της ελληνικής επικράτειας. Άρα οπιος εισερχεται στον θύλακα θεωρείται αυτομάτως αιτών άσυλο!

Εάν αναγκαστεί να τους πάρει τότε θα βρεθεί με μια άνευ προηγουμένου μεταναστευτική κρίση με την Τουρκία να σπρώχνει εκεί χιλιάδες αλλοδαπούς δημιουργώντας ένα καταυλισμό χωρίς να υπάρχει δυνατότητα αντίδρασης από την Ελλάδα.

Αυτό είναι το λάθος της κατασκευής του Φράχτη «λίγο εντός του ελληνικού εδάφους», που είπε ο πρωθυπουργός χωρίς να μας διευκρινίσει πόσο είναι αυτό το «λίγο».

Όσο και αν είναι όμως, την «γκρίζα» αυτή περιοχή θα φροντίσει να εκμεταλλευτεί η Άγκυρα δημιουργώντας ένα «μέτωπο» με χιλιάδες αλλοδαπούς οι οποίοι θα απαιτούν άμεσα την προώθησή τους στην ενδοχώρα!

pronews

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications