Τεράστια ερωτήματα προκύπτουν από τα μηδενικά αποτελέσματα της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία (η οποία προχώρησε σε αυτό το περιοριστικό μέτρο μία εβδομάδα πριν την Ελλάδα) καθώς οι τρεις αυτές χώρες μετράνε καθημερινά εκατόμβες νεκρών και δεν φαίνεται να υπάρχει καμία βελτίωση.
Και στις τρεις αυτές χώρες κάποια στιγμή οι νεκροί θα σταματήσουν αλλά όχι λόγω περιορισμών και αναστολής ατομικών ελευθεριών αλλά επειδή ο «κύκλος» απλά θα τελειώσει όπως και οι «πιθανοί» νεκροί.
Η κατάσταση στην Γαλλία με την ραγδαία αύξηση των θυμάτων του κορωνοϊού, έχει γίνει κάτι παραπάνω από δραματική καθώς η χώρα δείχνει να βαδίζει στα χνάρια της Ιταλίας και της Ισπανίας.
Στην χώρα οι νεκροί έχουν φτάσει ήδη τους 3.523, καθώς σχεδόν 500 πολίτες άφησαν την τελευταία τους πνοή κατά το τελευταίο 24ωρο. Ανάμεσα στα θύματα, σύμφωνα με Ελληνίδα εντατικολόγο που εργάζεται σε νοσοκομείο της Γαλλίας, είναι και τρεις πολίτες, που πήραν χλωροκίνη κατ’ οίκον.
Η Χρυσούλα Παπαγεωργίου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών της δηλώσεων, είπε πως η κατάσταση στην Γαλλία είναι «δυστυχώς δραματική». Τόνισε πως τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με ασθενείς και οι εικόνες που έρχονται από τις ΜΕΘ είναι θλιβερές, με τις ελλείψεις σε όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό να είναι εμφανείς.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Βασικός λόγος είναι ότι η θεωρία του «κοινωνικού απομωνοτισμού» και τον απαγορεύσεων κυκλοφορίας ότι θα συντείνει στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας αποδεικνύεται πανηγυρικά ανεπαρκής για τον απλούστατο λόγο ότι η βασική αιτία είναι οι κλιματικοί λόγοι, δηλαδή το περιβάλλον στο οποίο ανθεί ο κορωνοϊός.
Περιβάλλοντα όπως στην βόρεια Ιταλία στην βόρεια Ισπανία και στην βόρεια Γαλλία όπου υπάρχει μεγάλη υγρασία και θερμοκρασίες μεταξύ 5-11 βαθμούς Κελσίου.
Η Ελλάδα σώζεται από το κλίμα της (θερμοκρασία και υγρασία) και όχι από τα κωμικοτραγικά μέτρα απαγορεύσεως κυκλοφορίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να «υπόσχονται» δεκάδες χιλιάδες θανάτους μετά την άρση τους.
Οπως συμβαίνει, βέβαια και με άλλες χώρες.
Καμία από τις άλλες χώρες, δεν έχουν ούτε καν πλησιάσει τα θύματα τους από τον κορωνοϊό εκείνα της γρίπης από τον Οκτώβριο μέχρι τον Φεβρούαριο.
Στην Ευρώπη τα θύματα της γρίπης είναι ετησίως 60.000 και παγκοσμίως ο Τσιόδρας έχει μιλήσει για 250.000 - 650.000 θύματα όμως για αυτό το θέμα δεν ανοίγει μύτη ενώ εδώ καταστράφηκε η οικονομία του πλανήτη από αυτό το καλοστημένο σχέδιο και αφαιρέθηκαν οι ελευθερίες των πολιτών καθώς αφαιρέθηκε το θεμελιώδες δικαίωμα του πολίτη να αποφασίζει ο ίδιος για την ζωή του.
Έχουμε υποστεί βιολογική επίθεση από έναν επαναπρογραμματιζόμενο ιό, ο οποίος βρίσκει ιδανικό περιβάλλον κίνησης στις βόρειες περιοχές των μεσογειακών χωρών (νότια Ιταλία, νότια Ισπανία δεν τους έχει αγγίξει, όπως αντίστοιχα και στην Ανδαλουσία στην Ισπανία), γιατί η ανατολική Ευρώπη δεν έχει κρούσματα σοβαρά, όπως π.χ. η Ρωσία και η Πολωνία.
Η Ρωσία είναι ψυχρή χώρα αλλά ξηρή.
Αυτό που λέμε είναι πως μπορεί να μην υπήρχε σοβαρή διαφοροποίηση στους θανάτους αν δεν υπήρχαν τα περιοριστικά μέτρα.
Αν αφαιρέσουμε το επίσημο «θανατολόγιο» και «κρουσματολόγιο» και επιστρέψουμε στις κανονικές μας ζωές τα αποτελέσματα θα είναι μηδενικά, το ότι πεθαίνουν 49 ηλικιωμένοι στην Ελλάδα, ενώ καθημερινά πέθαιναν και παθαίνουν περί τους 150 και δεν ακουγόταν τίποτα, σημαίνει κάτι.
Ο Σ.Τσιόδρας είπε πως «θα μπορούσαμε να έχουμε και 150 νεκρούς την ημέρα εάν δεν είχαμε λάβει περιοριστικά μέτρα». Θα μπορούσαν να είχαμε και 200 νεκρούς επιπλέον την ημέρα. Και;
Άλλα βέβαια έλεγε πριν από δύο μήνες ο Σ.Τσιόδρας.
Όπως άλλα έλεγε και την ημέρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, τασσόμενος κατά του μέτρου αυτού σε συνέντευξη που είχε δώσει στο Πρώτο Θέμα.
«Ακόμα και στο χειρότερο σενάριο στο τέλος θα είχαν πεθάνει 12.000 ηλικιωμένοι. κατά κύριο λόγο, αλλά κράτος θα υπήρχε και θα υπήρχε οικονομία», υποστηρίζουν οι οπαδοί της θεωρίας ύπαρξης «πάση θυσίας» της ελληνικής οικονομίας την «επόμενη ημέρα».
«Με αυτά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, δεν θα υπάρχει Ελλάδα την επόμενη της άρσης των απαγορεύσεων» λένε.
Το 1987, στον καύσωνα του Ιουλίου είχαν πεθάνει 2.000-3.000 ηλικιωμένοι σε δύο-τρεις ημέρες; Τι συνέβη στην χώρα; Τίποτα!
Γενικά φαίνεται ότι τα περιοριστικά μέτρα δεν έχουν καμία αξία ή σχεδόν καμία αξία, όσοι είναι να πεθάνουν θα πεθάνουν και αυτά που έκαναν σε Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα γιατί οι κλιματολογικές συνθήκες (θερμοκρασία-υγρασία) που επικρατούν στις περιοχές αυτές είναι ο βιότοπος του κορωνοϊού
Ουσιαστικά επιβεβαιώνεται η θεωρία της «γραμμής θανάτου».
Οι επιστήμονες έχουν βρει «εντυπωσιακή ομοιότητα» μεταξύ της θερμοκρασίας και την υγρασίας και περιοχών που έχουν αποτελέσει σημαντικές εστίες του νέου κορωνοϊού και επιβεβαιώνουν κατ'αυτό τον τρόπο την κρίσιμη σχέση των κλιματολογικών συνθηκών με την πανδημία της συγκεκριμένης θανατηφόρου ίωσης.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι περιοχές αυτές του πλανήτη έχουν μια μέση θερμοκρασία από 5 ° C έως 11 ° C και 47% έως 79% υγρασία.
Βρίσκονται κατά μήκος της ίδιας ζώνης θερμοκρασίας στο βόρειο ημισφαίριο. Περιλαμβάνει επίκεντρα εστίας όπως η κεντρική επαρχία της Κίνας Hubei, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία, το Ιράν, η Βορειοδυτική Αμερική και η Βόρεια Ιταλία.
Πρόκειται για μια οριζόντια «γραμμή θανάτου» στον πλανήτη!
Η μελέτη, που έγινε από ομάδα επιστημόνων από τις ΗΠΑ και το Ιράν, δημοσιεύθηκε στις 9 Μαρτίου και αναμένει επανεξέταση από ειδικούς, αλλά ακόμα και σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα!
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι ενδέχεται να είναι σε θέση να προβλέψουν ποιες περιοχές θα πληγούν πιθανότατα από τον ιό τις επόμενες εβδομάδες, χρησιμοποιώντας μεθόδους προσομοίωσης καιρού.
Η μελέτη ανέφερε μάλιστα ότι μπορεί να εμφανιστεί μια επιπλέον σοβαρή εστία κορωνοϊού σε περιοχές ακριβώς βόρεια της σημερινής ζώνης επιδημίας.
Ενώ οι ερευνητές δήλωσαν ότι οι προβλέψεις τους είναι θεωρητικές και δεν λαμβάνουν υπόψη τους ανθρώπινους παράγοντες, όπως τα μέτρα για τις μετακινήσεις και τη δημόσια υγεία, ανέφεραν ότι οι μεγάλες πόλεις που βρίσκονται σε κίνδυνο είναι το Λονδίνο, το Βερολίνο, η Πράγα, το Αμβούργο, το Βανκούβερ, η Νέα Υόρκη και το Κίεβο.
Αλλά αν οι θερμοκρασίες ανέβουν σύντομα, οι κίνδυνοι για αυτές τις περιοχές θα μπορούσαν να μετριαστούν, πρόσθεσαν οι ερευνητές.
Aυτή την στιγμή φαίνεται πως θα κτυπηθεί ανελέητα η Νέα Υόρκη η οποία έχει εντυπωσιακή αύξηση στα θύματα. Για τη Νέα Υόρκη αξίζει να σημειώσουμε πως είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη καθώς στο νησί του Μανχάταν διαβιούν 2 εκατομμύρια άνθρωποι μέσα σε 59,1 τετραγωνικά χλμ.
Για να γίνει κατανοητή η διαφορά στην Αθήνα διαβιούν 5 εκατομμύρια άνθρωποι αλλά σε 412 τετραγωνικά χλμ.
Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας τον Ιανουάριο αποκαλούσε τον κορωνοϊό «γριπούλα».
«Τα περιστατικά αυτά, αφορούν στην άφιξη Κινέζων στη χώρα μας, οι οποίοι εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα, τα οποία προσομοιάζουν με αυτά του κοροναϊού. Τελικά αποδείχθηκε ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν μία απλή γρίπη» είχε δηλώσει ο καθηγητής.
«Κοινό κρυολόγημα» είχε χαρακτηρίσει τον κορωνοϊό και στο Ανατρεπτικό Δελτίο του Alert TV ο Σωτήρης Τσιόδρας. Δείτε στο 1:02:00
«Δεν ξεχνάμε ότι έχουμε 60.000 νεκρούς της εποχικής γρίπης κάθε χρόνο στην Ευρώπη, ενώ απαιτείται μόνο ένα εμβόλιο για να μη νοσήσουν», δήλωσε πριν ημέρες ο διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη.
Ο Σωτήρης Τσιόδρας στις 12 Μαρτίου για την γρίπη είχε πει τα εξής:
«Τα κρούσματα γρίπης εξακολουθούν να είναι πολλά, η γρίπη εξακολουθεί να συμπεριφέρεται σαν μια πολύ επικίνδυνη και θανατηφόρα ασθένεια για ανθρώπους μεγάλων ηλικιών και αυξημένου κινδύνου» υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας για να επισημάνει πως «η γρίπη δεν έχει τελειώσει ακόμα».
«Η γρίπη είναι ένας παγκόσμιος «φονιάς». Υπολογίζεται ότι από 400.000 έως 650.000 άτομα κάθε χρόνο πεθαίνουν από γρίπη σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα 90 κρούσματα στην Ελλάδα (τόσα ήταν εκείνες τις ημέρες) όπως καταλαβαίνετε είναι κάτι ελάχιστο μπροστά σε αυτό που συμβαίνει στον κόσμο» είπε ακόμη ο καθηγητής λοιμωξιολόγος.
Πρόσθεσε μάλιστα πως «η γρίπη είναι εδώ κάθε χρόνο, είναι ένας ιός που αλλάζει, που μεταβάλλεται, που μεταλλάσσεται, που κάθε χρόνο κυκλοφορούν και άλλα στελέχη από κάποιους από τους τύπους. Είναι σημαντικό να φτάσουμε σε πολύ μικρά νούμερα θανάτων, θα το καταφέρουμε αυτό όσο πιο συστηματικά τηρούμε κανόνες όπως αυτοί που τηρούμε για το νέο κορωνοϊό και ελπίζω αυτό που θα κάνουμε με το νέο κορωνοϊό να γίνει και του χρόνου για τη γρίπη».
Δηλαδή ο ίδιος ο Σ.Τσιόδρας θεωρούσε την γρίπη πιο σημαντική από τον κορωνοίό, ή τουλάχιστον ίδιας αξίας. Η γρίπη προκαλεί 650.000 θανάτους σε έξι μήνες και ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει 41.000 σε τρείς μήνες!
Όμως οι θάνατοι από γρίπη δεν ακούγονται...
0 comments
Δημοσίευση σχολίου