Όπως δήλωσε ο διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής της Λιουμπλιάνας Μπόγιαν Ζάλαρ, η αυτοαπομόνωση προκαλεί αρνητικές ψυχολογικές επιπτώσεις, όπως συμπτώματα μετατραυματικού στρες, σύγχυσης και θυμού.

Σύμφωνα με τον κ. Ζάλαρ, η αβεβαιότητα που σχετίζεται με την απειλή του κορωνοϊού μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες, όπως αύξηση των περιστατικών αυτοκτονίας και επιθετικότητας.

«Τα άτομα που είναι ευάλωτα στο να αναπτύξουν μια συγκεκριμένη διανοητική διαταραχή θα αναπτύξουν και άλλες διαταραχές την περίοδο της αυτοαπομόνωσης», εκτίμησε ο κ. Ζάλαρ, προσθέτοντας ότι πιθανές διαταραχές μπορεί να περιλαμβάνουν άγχος, κατάθλιψη και κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών.

Αυτό συμβαίνει -εξήγησε ο κ. Ζάλαρ- «επειδή η μείωση της κοινωνικής και σωματικής επαφής προκαλεί απογοήτευση και πλήξη ή αίσθηση κενού. Ενώ μερικά άτομα είναι σε θέση να προσαρμοστούν πλήρως στην κατάσταση, τα πιο παρορμητικά άτομα δεν είναι σε θέση να κάνουν σταθερές προσαρμογές, παρά την κατανόηση των κινδύνων και των συνεπειών τους».

Στο μεταξύ, η Ένωση Ογκολογικών Ασθενών της Σλοβενίας ανακοίνωσε ότι έχει δημιουργηθεί μια γραμμή ψυχολογικής στήριξης των ασθενών με καρκίνο. Οι ασθενείς με καρκίνο και οι συγγενείς τους μπορεί να έρθουν σε επαφή με τους εθελοντές βοήθειας που έχουν επιβιώσει από καρκίνο, καθώς και με ειδικούς ψυχολόγους για υποστήριξη, συζήτηση και συμβουλές.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications