Στην Βρετανία και στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τον κορονωϊό εφαρμόζοντας στοχευμένα μέτρα για την δημιουργία «ανοσίας της αγέλης» χωρίς να επιτρέψουν να εξελιχθεί η διαχείριση του κορωνοϊού σε πανδημία.

Είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο και απαιτεί «χειρουργική ακρίβεια».

Στον αγλλοσαξωνικό τρόπο σκέψης θεωρούν πως όσοι άνθρωποι και έαν τελικώς πεθάνουν από τον ιο θα είναι αισθητά λιγότεροι από αυτούς που θα πεθάνουν από μια κατάρρευση της οικονομίας. Μάλιστα τα θύματα μιας οικονομικής κατάρρευσης θεωρούν ότι μπορούν να τα προβλέψουν με ασφάλεια και ακρίβεια, αλλά τα θύματα του κορωνοϊού όχι.

Αυτό που γίνεται αυτή την στιγμή σε όλες τις χώρες που έχουν κλείσει τα πάντα υπό τον φόβο της μετάδοσης του ιού.

Αν επιβεβαιωθούν οι θέσεις των χωρών που εφαρμόζουν την Ανοσία Αγέλης για τους λόγους που απορρίπτουν την πολιτική περιορισμού των μετακινήσεων και του κλεισίματος των πάντων, πλην σούπερ μάρκετ, βενζινάδικων, φαρμακείων και φούρνων, τότε πραγματικά θα πρέπει να ανησυχούμε πολύ:

Τι υποστηρίζουν οι Βρετανοί επιστήμονες που εισηγήθηκαν την τακτική της Ανοσίας Αγέλης: Ότι αν δεν υπάρξει γρήγορα εμβόλιο, όταν θα περιορίζονται τα κρούσματα και οι θάνατοι στις χώρες που ακολουθούν τα μοντέλα καραντίνας ή ημί-καραντίνας, θα αίρονται τα περιοριστικά μέτρα, αλλά θα επανεμφανίζεται ο ιός και τα κρούσματα θα αυξάνονται εν νέου!

Τότε θα εφαρμόζονται πάλι περιοριστικά μέτρα, θα υπάρχει ύφεση, θα αίρονται τα μέτρα, θα επανεμφανίζεται κλπ. που σημαίνει ένας φαύλος κύκλος που θα διαλύσει όχι την οικονομία, αλλά και την ίδια την κοινωνία.

«Ανοσία της αγέλης» έχουμε όταν αρκετοί άνθρωποι εμβολιάζονται ή νοσούν και δημιουργούν αντισώματα με την αποθεραπεία τους σε μια μεταδοτική ασθένεια, όπως η γρίπη και ο κορωνοϊός, τότε δημιουργείται στο κοινωνικό σύνολο μια προστασία ακόμα και για εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η ανοσία αγέλης οδηγεί τελικά στην εξάλειψη τέτοιων ασθενειών, με υψηλό βαθμό μετάδοσης. Στην περίπτωση του κορωναϊού, τα πάντα εξαρτώνται από το ποσοστό που έχει νοσήσει και αποθεραπευτεί.

Είναι σημαντικό αυτό το ποσοστό να διατηρείται όσο το δυνατόν υψηλότερα σε ένα κοινωνικό σύνολο, διότι μόνο έτσι επιτυγχάνεται η «ανοσία αγέλης».

Ο καθηγητής Ian Donald που ασχολείται με την κοινωνική ψυχολογία της μικροβιακής ανοσίας στο πανεπιστήμιο του Liverpool, αναλύει ακόμη περισσότερο την λειτουργία της ανοσίας αυτής.

Λέει μαλιστα πως πρόκειται για μια πολύ λεπτεπίλεπτη και υψηλής αξίας κίνηση σε σχέση με αυτά που κάνουν οι υπόλοιπες χώρες αλλά θα πρέπει να στηριχθεί σε σωστές υποθέσεις και σε ενέργειες χειρουργικής ακρίβειας.

Όλα θα πρέπει να γίνουν όπως πρέπει και οι μετρήσεις να είναι ακριβέσταστες.

Όπως αναφέρει:

«Το ιταλικό μοντέλο θέλει να σταματήσει τη μετάδοση.

Η Βρετανία από την άλλη θέλει μεν να μεταδοθεί ο ιός αλλά μόνο σε συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων.

Στόχος είναι να κολλήσουν όσα περισσότερα άτομα χαμηλού κινδύνου γίνεται, δηλαδή νεαρής ηλικίας και αποκτώντας ανοσία να μειωθεί η μετάδοση σε άτομα υψηλού κινδύνου.

Η βρετανική κυβέρνηση μοιάζει πως σε αυτή τη φάση είναι σαν να θέλει να κολλήσει ο κόσμος μέχρι να γεμίσουν τα νοσοκομεία.

Τότε θέλουν να αρχίσουν να μειώνουν, αλλά όχι και να σταματήσουν το ρυθμό μετάδοσης. Ιδανικά θέλουν μια «ισορροπία»:

Όσοι μπαίνουν στα νοσοκομεία να είναι τόσοι όσοι βγαίνουν. Αυτή η ισορροπία είναι και το μεγαλύτερο ρίσκο.

Όσοι θα έχουν πλέον ανοσία θα επιστρέφουν στις δουλειές τους, θα πηγαίνουν στα μπαρ κτλ, και η οικονομία θα λειτουργεί χωρίς απώλειες.

Τα παιδιά, ως γνωστόν, περνούν πολύ ελαφρά την αρρώστια και έτσι η κυβέρνηση θα τα χρησιμοποιήσει ως «όπλο μετάδοσης», όταν θα θέλει να αυξάνει τα κρούσματα.

Όταν θέλει να μειώσει την ταχύτητα, η «κάνουλα» μπορεί να κλείνει, οπότε θα κλείνουν τα σχολεία. Το ίδιο και με τις μεγάλες συγκεντρώσεις, πχ. συναυλίες ή αθλητικά ματς. Και μετά η «κάνουλα» θα ξανανοίγει.

Αυτό σημαίνει πως το όποιο κλείσιμο θα κρατά πολύ λιγότερο απ’ ό,τι σε άλλες χώρες και θα έχει ως αποτέλεσμα αυξανόμενο αριθμό πολιτών που έχουν αποκτήσει ανοσία. Αυτό φαίνεται είναι ένα βιώσιμο πλάνο.

Έτσι, και βάσει της θεωρίας αυτής, μετά από λίγο, ο περισσότερος πληθυσμός θα έχει ανοσία, οι σοβαρά άρρωστοι θα έχουν λάβει την κατάλληλη θεραπεία και θα έχουν βγει απ’ τα νοσοκομεία, και η χώρα θα έχει γίνει «άτρωτη». Οι πιο ευάλωτοι θα βρίσκονται πλέον σε μικρότερο κίνδυνο.»

Αυτό αναφέρει ο Αμερικανός καθηγητής με την υπόθεση βέβαια ότι ο κορωνοϊός είναι ένας «συμβατικός» ιός, ένα ιός δηλαδή που «γεννήθηκε» στη φύση και όχι σε κάποιο εργαστήριο.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications