Μια λωρίδα που το μόνο που δεν θυμίζει είναι την Επανάσταση του 1821 είναι το επίσημο σήμα της «επιτροπής» για τον εορτασμό, όχι των 200 ετών από την Εθνεγερσία, αλλά τα 200 χρόνια «μετά» την Επανάσταση του 1821.

Ένα σήμα που παρουσίασε χθες η Γιάννα Αγγελοπούλου, επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την θέση αυτή.

Από το σήμα απουσιάζουν τα δύο βασικά σύμβολα της Εθνεγερσίας: Ο Σταυρός και τα όπλα των αγωνιστών του 1821, η σπάθα και το τουφέκι.

Μάλιστα στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» ανέφερε πως σκοπός των εκδηλώσεων και των δραστηριοτήτων που σχεδιάζονται είναι η «ανάδειξη της Ελλάδας ως ένα σύγχρονο και δημοκρατικό ευρωπαϊκό κράτος» αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά στις λέξεις «Έθνος», «Τουρκοκρατία», «οθωμανικός ζυγός», κλπ.

Εχει διαγράψει τα πάντα, όσα έχουν σχέση με την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού και γεννά ερωτηματικά για την πραγματική σκοπιμότητά του. Μάλιστα ξεκινά με διάφορα χρώματα, ακόμα και το κόκκινο, βάφοντας κόκκινη την κορδέλα, για άγνωστους λόγους.

Το σήμα, το οποίο είναι «χορηγία της Ένωσης Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ)», «επιχειρεί να αποτυπώσει την πολυκύμαντη διαδρομή του ελληνικού κράτους, με τις επιτυχίες και τις δύσκολες στιγμές που την σημάδεψαν, αλλά και να αναδείξει την ανάγκη της "φυγής προς τα εμπρός", με τους δρόμους που ανοίγονται στο μέλλον.».

Το σήμα αποτελεί μέρος μιας δαπανηρής καμπάνιας η οποία χρυσοπληρώνεται στα γνωστά συστημικά ΜΜΕ.

Οι αντιδράσεις των Ελλήνων ήταν χαρακτηριστικές και εκφράστηκαν στο twitter με τρόπο που, αν μη τι άλλο, θα πρέπει να προβληματίσουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Προβληματίζει επίσης η εισαγωγή που κάνει η πρόεδρος της Επιτροπής 2021, η οποία «προσωποποιεί» την επέτειο και μιλά προς τους Έλληνες για «μνήμες χωριστές και ζωές διαφορετικές που μπορεί να έχουμε».

Σίγουρα δεν μπορούμε να έχουμε την ζωή της Γιάννας Αγγελοπούλου, αλλά αυτό ουδόλως απασχολεί τους Ελληνες που θέλουν να εορτάσουν τα 200 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Γένους και την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον οθωμανικό ζυγό...

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications