Οι δύο ημέρες που οι Έλληνες αποθήκευσαν τρόφιμα για μήνες
Μετά τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα πολύ "συμπολίτες" μας(όπως λένε υποκριτικά οι καθεστωτικοί , οι συμμορίτες και τα αφεντικά τους οι ελληνόφωνοι, που όλοι ομαδικά παριστάνουν τους ειδικούς και τους έγκυρους αρθρογράφους σε έγκυρες πήγες τους,αλλα στα προφίλ τους οι ελληνόφωνοι ειδικά αποκαλούν ελλαδίτες και φασίστες τους δήθεν "συμπολίτες" μας, φυσικά ο όχλος που διαβάζει αυτές τις δήθεν έγκυρες πήγες δεν μπήκε καν στον κόπο να δει τι ποιότητας άτομα εμφανίζονται σε αυτές ως "αρθρογράφοι"), βιάστηκαν να γεμίσουν τα ράφια τους με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, αρκετά να θρέψουν μια οικογένεια για μήνες.
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που αυτό συνέβη, και οι παλαιότεροι θυμούνται ότι τότε πραγματικά άδειασαν τα ράφια απο παντού. 25 Απριλίου, 1986, γίνεται το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ, με τεράστιες ποσότητες ραδιενέργιας να διαχέονται στο περιβάλλον.
Η Σοβιετική Ένωση κρύβει το γεγονός, μιλάει για ζημιά μικρής έκτασης, αλλά τα επίπεδα ραδιενέργειας που φτάνουν στην Σουηδία, ξεσκεπάζουν το σκάνδαλο και πανικοβάλλουν την Ευρώπη.
Ραδιενεργά σύννεφα παιρνούν πάνω από τη Πολωνία, και φτάνουν μέχρι και τη Γαλλία, σκορπώντας τον τρόμο παντού.
Τα νέα για την τεράστια καταστροφή φθάνουν στην Ελλάδα και επικρατεί μαζική υστερία. Όποιος έζησε εκείνες τις ημέρες ξέρει ότι δεν υπερβάλλουμε. Οι εταιρείες που πουλούσαν γάλα εβαπορέ και κατεψυγμένα τρόφιμα, μέσα σε 2 ημέρες ξεπούλησαν και θησαύρισαν.
Ο κόσμος μετά τις οδηγίες να μην καταναλώνει φρέσκο γάλα και νωπά λαχανικά, έτρεξε στα σούπερ μάρκετ και άδειασε όλα τα ράφια αποθηκεύοντας τρόφιμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς κανείς δεν μπορούσε να εκτιμήσει το μέγεθος της καταστροφής.
Ο πανικός όπως φάνηκε από μετρήσεις που έγιναν σε νερά και χωράφια της Β. Ελλάδος αρκετούς μήνες μετά έδειξαν ότι όντως υπήρχαν υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας σε κάποιες περιοχές.
0 comments
Δημοσίευση σχολίου