Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, εκτίμησε ότι ο διαγωνισμός για το δίκτυο «5G» θα ξεκινήσει έως το τέλος του 2020.

Νέες λεπτομέρειες για τη μορφή και το περιεχόμενο των ψηφιακών ταυτοτήτων έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως δήλωσε το κυβερνητικό στέλεχος, μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο μοναδικός αριθμός που θα αναγράφεται στις νέες ταυτότητες είναι ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).

«Έχουμε καταλήξει στην αξιοποίηση του ΑΦΜ, ως ενιαίου αριθμού ταυτοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι ο ΑΦΜ θα μετονομαστεί για τα φυσικά πρόσωπα καθώς θα πάψει να είναι αριθμός μόνο φορολογικού ενδιαφέροντος και θα καταστεί σταδιακά ο μοναδικός αριθμός που οι πολίτες θα χρησιμοποιούν στις αλληλεπιδράσεις τους με το κράτος αλλά και με τις επιχειρήσεις».

Διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι θα δημιουργηθεί η κατάλληλη ψηφιακή υποδομή, ώστε κάθε πολίτης να αποκτήσει ψηφιακή υπογραφή μέσω της ταυτότητάς του, όπως και να φέρει την ταυτότητα του στη συσκευή του κινητού του τηλεφώνου.

Προανήγγειλε δε, ότι εντός του Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η λειτουργία της δήλωσης γέννησης τέκνου μόνο στους χώρους των μαιευτηρίων, με στόχο την αυτόματη πίστωση του επιδόματος γέννησης των 2.000 ευρώ.

Όσον αφορά, τέλος, τη δημοπράτηση του φάσματος του δικτύου «5G», ο κ. Πιερρακάκης εκτίμησε ότι θα ξεκινήσει έως το τέλος του 2020.

Εξήγησε, μάλιστα, ότι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, αφού καταβάλουν το σχετικό τίμημα για το φάσμα, «θα πρέπει να προβούν γρήγορα στις σχετικές επενδύσεις για να περάσει η χώρα στην εποχή αυτών των δικτύων».

Υπενθυμίζεται ότι στην Ευρώπη μόλις δύο εταιρείες έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας του δικτύου «5G», ενώ την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις για τον αποκλεισμό της κινεζικής Huawei από τους διαγωνισμούς των κρατών – μελών της Ε.Ε.

Η Ουάσιγκτον, άλλωστε, έχει καταλογίσει στην κινεζική εταιρεία ότι ενεργεί ως κατάσκοπος υπέρ του Πεκίνου, προχωρώντας μάλιστα, στον αποκλεισμό της Huawei από την αμερικανική αγορά, αλλά και πιέζοντας άλλες χώρες να πράξουν το ίδιο.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications