«Γκρεμίζουν» όσα ξέραμε οι Financial Times: «Γραφικοί» όσοι θα τρώνε κανονικό κρέας

Η πασίγνωστη εφημερίδα προκαλεί παγκόσμιο πάταγο… Οι πασίγνωστοι Financial Times μίλησαν με τον Joshua March, έναν νεαρό Βρετανό επιχειρηματία, ο οποίος ονειρεύεται «να διαταράξει την ιδέα που έχουμε για το κρέας».

Ειδικότερα, δουλεύει μαζί με τον βιοχημικό, Jess Krieger, προκειμένου να καλλιεργήσει κρέας σε εργαστήριο για «μαζική κατανάλωση».

Να ταϊστούν δηλαδή οι ανθρώπινες μάζες, όπως τις ονομάζουν.

«Ναι καλά διαβάζετε», γράφουν οι Financial Times, καθώς παλαιότερα, όποιος ισχυριζόταν πως ετοιμάζουν κρέας εργαστηρίου για να καταναλώνουν μαζικά οι άνθρωποι, χαρακτηριζόταν ως «γραφικός». Όπως θα δείτε όμως η «ταμπέλα» του γραφικού θα αλλάξει πλέον «κατηγορία ανθρώπων». Πλέον «γραφικός» δεν θα λέγεται αυτός που μιλά για μεταλλαγμένα κρέατα, αλλά αυτός που δεν τα τρώει.

«Από τα πανάρχαια χρόνια», συνεχίζουν οι FT, «οι άνθρωποι σκέφτονται το κρέας ως κάτι φυσικό. Ένα ζώο τρέχει, πριν σφαχτεί και μαγειρευτεί. Αλλά ο Krieger έχει περάσει έξι χρόνια σκληρής δουλείας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Kent του Οχάιο, μεγαλώνοντας κομμάτια κρέατος σε εργαστήριο».

Μαζί με τον March δημιούργησαν τo «Artemys Foods», για να παράξουν μαζικά τα… «αγαθά» τους.

«Πιστεύουμε πως ο μόνος τρόπος να αλλάξουμε τον τρόπο που η πλειοψηφία των ανθρώπων τρώνε κρέας είναι το να τους δώσουμε ‘αληθινό’ κρέας, χωρίς τις αρνητικές συνέπειες, τις οποίες προκαλεί η εκτροφή ζώων στο περιβάλλον ή στο ζωικό βασίλειο», σημειώνει ο Kriger και συνεχίζει:

«Το κρέας που βασίζεται σε φυτά βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση αλλά δεν θα μπορέσει ποτέ να αντιγράψει την αισθητηριακή εμπειρία του να τρως ένα πραγματικά μεγάλο κομμάτι κρέας. Η τεχνολογία μας μπορεί να το πετύχει. Στο τέλος το να τρώει κάποιος κρέας από ζώα θα αντιμετωπίζεται ως παρωχημένη πρακτική, την οποία θα ακολουθεί μια μικρή μειοψηφία».

Αυτά που διαβάσατε μέχρι στιγμής είναι γραμμένα στην διεθνώς προβεβλημένη οικονομική εφημερίδα των Financial Times.

Σε λίγο καιρό, όσοι επιμένουν στο να θέλουν να τρώνε κανονικό κρέας θα αντιμετωπίζονται ως «γραφικοί», στην αρχή και αργότερα γιατί όχι ως «εγκληματίες κατά του περιβάλλοντος».

Οι υπόλοιποι θα απολαμβάνουν «ζουμερό» κρέας εργαστηρίου (μπριζόλες, μπιφτέκια κοκ.). Θα παράγεται μαζικά και θα προσφέρεται σε όλους, οι οποίοι ανήκουν στο παγκόσμιο κράτος, η εγκαθίδρυση του οποίοι αποτελεί, σύμφωνα με επίσημες τοποθετήσεις πολιτικών και οικονομολόγων, το τελευταίο σκαλοπάτι της παγκοσμιοποίησης.

el.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications