Κάθε φορά που κουβαλάς επάνω σου ένα smartphone, κάθε φορά που το ανοίγεις καταγράφεται η παρουσία σου στη συγκεκριμένη τοποθεσία και αυτό αποτελεί πολύτιμη πληροφορία για τις εταιρείες.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς καχύποπτος ή λάτρης των συνωμοσιών για να του περνά από το μυαλό ότι το smartphone του τον "κατασκοπεύει". Από τη στιγμή που αφήνουμε πίσω μας ψηφιακά ίχνη για οτιδήποτε κάνουμε online, είναι πιθανό κάποιος να μπορεί να το εντοπίσει και να... χτίσει το ψηφιακό προφίλ μας.

Αυτά τα έχουμε δει πολλάκις στο παρελθόν σε βιβλία, ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ, αλλά καμιά φορά είναι καλό να τα μαθαίνεις από τα χείλη ανθρώπων που βρέθηκαν στην αντίπερα όχθη. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για τον Edward Snowden, τον πρώην αναλυτή της NSA (Εθνική Ασφάλεια των ΗΠΑ) που έβγαλε στη φόρα τις παράνομες πρακτικές της υπηρεσίας πριν από μερικά χρόνια.

Ο Snowden αναλύει στο video που ακολουθεί με ποιους τρόπους μας παρακολουθούν τα smartphones μας. Οι κυβερνήσεις έχουν στραφεί πλέον στον mobile χώρο για να συλλέγουν μαζικά δεδομένα και οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών μπορούν να παρακολουθούν τις κινήσεις του χρήστη μέσω των πύργων κινητής τηλεφωνίας. Κάθε κίνηση του smartphone είναι και κίνηση του χρήστη, αρκεί φυσικά να το κουβαλά πάνω του, κάτι που είναι το συνηθέστερο σενάριο.

Kάθε φορά που το ανοίγεις καταγράφεται η παρουσία σου στη συγκεκριμένη τοποθεσία και αυτό αποτελεί πολύτιμη πληροφορία για τις εταιρείες. Δεν είναι ανάγκη να κρατήσουν αυτή την πληροφορία για πάντα, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύτιμη.

Και αυτό προκύπτει απλά από τη σύνδεση του smartphone στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Δε μιλάμε, δηλαδή για όλες αυτές τις εφαρμογές που υπάρχουν στο smartphone και επικοινωνούν με το δίκτυο με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι αν κλείσεις το smartphone ίσως υπάρχει μια κάποια προστασία, αλλά δεν είναι σίγουρος ότι τα σύγχρονα μοντέλα κλείνουν πραγματικά όλες τις κεραίες τους. Γενικά, θεωρεί κεντρικό πρόβλημα το γεγονός ότι οι χρήστες στην πραγματικότητα δεν έχουν ιδέα τι κάνει το smartphone τους και που συνδέετεαι.

"Όταν ήμουν στη Γενεύη με τη CIA, κουβαλούσαμε όλοι αυτά τα burner phones που βλέπουμε στα χέρια των εμπόρων ναρκωτικών. Δεν είναι smartphones και τα προτιμούσαμε επειδή μπορείς να αφαιρέσεις τη μπαταρία τους" ανέφερε.

Με άλλα λόγια, ίσως θα έπρεπε να κοιτάξετε προς συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα.

Με την Apple και το iOS δυστυχώς, είναι αδύνατο να δεις τι είδους συνδέσεις δικτύου πραγματοποιούνται στη συσκευή, γι’ αυτό οι χρήστες θα πρέπει να παίρνουν “έξυπνες αποφάσεις” όταν δίνουν άδειες πρόσβασης στις εφαρμογές.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κουμπί που να λέει στο smartphone να μη σε παρακολουθεί και τόσο η Apple, όσο και η Google δεν επιτρέπουν την ύπαρξη του. Στην πραγματικότητα, αμφότερες παρεμβαίνουν ενεργά στην όποια απόπειρα μπορεί να γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση, επικαλούμενες θέματα ασφαλείας και υπό μια συγκεκριμένη οπτική έχουν δίκιο, λόγω της πολυπλοκότητας που θα έφερνε στον μέσο χρήστη.


300x300
700
“” «» tw-align-center https://img.youtube.com/vi//sddefault.jpg

 

 

εδώ https://img.youtube.com/vi//sddefault.jpg


nafainetai synexeia

Διαβάστε περισσότερα

 

©AETOS NEWS
Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications