Οι Βρετανοί επιστήμονες ζητούν τη γνώμη των χρηστών του διαδικτύου για τη δημιουργία ενός σχεδίου δράσης σε περίπτωση οποιασδήποτε "εξωγήινης" επαφής

Δώδεκα εξωγήινα διαστημόπλοια φθάνουν σε διάφορα μέρη της γης και η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαιτεί από έναν γλωσσολόγο να αποκρυπτογραφήσει και να μεταφράσει το μήνυμα που θέλουν να μεταφέρουν οι εξωγήινοι.

Αυτή είναι η πλοκή της ταινίας The Arrival a Denis Villeneuve, η οποία έκανε πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2016. Η πλοκή της ταινίας δεν είναι τόσο μακριά από την πραγματικότητα ...

Στην πραγματικότητα, μια ομάδα αστρονόμων, φυσικών από διάφορα βρετανικά πανεπιστήμια που ανήκουν στο Δίκτυο Έρευνας αναζήτησης εξωγήινων ευφυών (UKSRN) του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν εξετάσει τι θα πρέπει να κάνουμε εάν προκύψει εξωγήινη επαφή.

Διεξήγαγαν μια ηλεκτρονική έρευνα για να μάθουν τις απόψεις των ανθρώπων για να επεξεργαστούν τα μελλοντικά σχέδια σε μια υποθετική περίπτωση συνάντησης με εξωγήινη νοημοσύνη.

Χωρίς πρωτόκολλο

Θυμηθείτε ότι σχεδόν πριν από μια δεκαετία αναφέρθηκε στα περισσότερα διεθνή μέσα ότι ο Μαλαισιανός αστροφυσικός Mazlan Ohtman ήταν υπεύθυνος για μια υποθετική εξωγήινη επαφή.

Ο Ohtam είχε διοριστεί Πρεσβευτής των Ηνωμένων Εθνών για το διάστημα σαν υπεύθυνος για το συντονισμό της αντίδρασης της Ανθρωπότητας όταν πραγματοποιηθεί η πρώτη επικοινωνία, όχι απαραίτητα ζωντανά, αλλά μέσω των ραδιοτηλεσκοπίων. Ωστόσο, δεν υπάρχει γνώση ενός πρωτοκόλλου δράσης ή μιας σαφούς απόφασης ως προς το ποιος πρέπει να είναι ο έγκυρος συνομιλητής. Έτσι πήρε την πρωτοβουλία η UKSRN.

Ταυτόχρονα, η έρευνα που αναφέρθηκε παραπάνω περιλαμβάνει κοινωνιολογικά ερωτήματα όπως "τι θα κάνατε εάν ανακαλυφθεί ένα εξωγήινο μήνυμα;" Ή "ποιος θα θεωρούσατε αξιόπιστη πηγή για να σας ενημερώσουμε για την επαφή;". Η τελευταία ειναι ερώτηση παγίδα που περιβάλλει τα θέματα UFO και εξωγήινους .

Ο Douglas Vakoch, Πρόεδρος του METI, υποστηρίζει ότι πρέπει να σταλούν μηνύματα, και την δημιουργία ενός οργανισμού αφιερωμένου στην αποστολή μηνυμάτων σε εξωπλανήτες.

Η προετοιμασία για την πρώτη επαφή είναι να στείλουν διάφορα μηνυμάτων στο διάστημα, φωτογραφίες σε κώδικες κτλ. Πράγματι, τον Απρίλιο του 2018, έστειλαν 15 κομμάτια μουσικής από το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Sonar de Barcelona (στην Ισπανία), σε ένα εξωπλανητή που βρίσκεται περίπου 12,4 έτη φωτός από τη Γη, με την πρόθεση την πρώτη επαφή με έναν εξωγήινο πολιτισμό.

©AETOS NEWS

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications