Όπως αναφέρθηκε από την πολωνική ιστοσελίδα Επιστήμης στην Πολωνία, η ζωή στη Γη κινδύνευε και πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο μετακίνησης μας σε άλλους πλανήτες. Γνωρίζουμε ότι η Γη είναι σήμερα ο μόνος πλανήτης στον οποίο ζουν οι άνθρωποι.

Αυτό δεν είναι καλό, επειδή απειλείται, για παράδειγμα, από κοσμικά γεγονότα. Θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τον αποικισμό για παράδειγμα στον Άρη, λέει η Δρ Weronika waliwa του Κέντρου Επιστήμης του Copernicus σε συνέντευξή στο εθνικό επιστημονικό πρακτορείο PAP.

Αυτό το έτος, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν η 50ή επέτειος από την πρώτη επανδρωμένη προσγείωση στο φεγγαριού. Αλλά η NASA - η αμερικανική διαστημική υπηρεσία - σχεδιάζει να προσγειωθεί στον Άρη.

"Στην πραγματικότητα, τώρα έχουμε την τεχνολογία για μια αποστολή στον Άρη", λέει η Δρ Weronika waliwa, αστρονόμος στο Κέντρο Επιστημών στη Βαρσοβία. Κατά τη γνώμη της :"Δεν είναι καλό για τους ανθρώπους να ζουν μόνο σε έναν πλανήτη".

"Λένε ότι δεν πρέπει να βάζεις όλα τα αυγά σου σε ένα καλάθι. Ο πλανήτης μας απειλείται από διάφορες διαστημικές καταστροφές και φαινόμενα που μπορεί να εμφανίζονται απροσδόκητα. Θα ήταν καλύτερο αν η ανθρωπότητα άρχισε να σκέφτεται να ζει σε άλλους πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος", λέει.

Προσθέτει ότι ο Άρης πρέπει να είναι η φυσική κατεύθυνση της επέκτασης της ανθρωπότητας, επειδή αυτός ο πλανήτης είναι πολύ παρόμοιος με τη Γη. Ωστόσο, εάν στείλουμε ανθρώπους εκεί, ο κίνδυνος είναι υψηλός. Πρώτον, σύμφωνα με την Δρ. Waliwa, η επιτυχία μιας τέτοιας αποστολής θα απέχει πολύ από το 100%. το πλήρωμα θα μπορούσε να πεθάνει. Ο δεύτερος κίνδυνος είναι ένα τεράστιο κόστος. "Απλά θα κοστίσει πολύ περισσότερο από ό, τι θα ήθελε να ξοδέψει τώρα η κυβέρνηση", λέει.

Θυμηθείτε ότι οι μη επανδρωμένες αποστολές στον Άρη είναι συχνά επιτυχείς. "Ο άνθρωπος μπορεί να χειριστεί απρόβλεπτες καταστάσεις που συμβαίνουν σε μη επανδρωμένες αποστολές, μπορεί να ανταποκριθεί κατάλληλα για να συνεχιστεί η αποστολή, αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται ειδικές δομές, όπως η παροχή αέρα, τις οποίες δεν χρειάζονται οι μη επανδρωμένες αποστολές". υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με αυτήν, τώρα όλα εξαρτώνται από την "πολιτική βούληση". "Όσον αφορά την εμπορική πτυχή, αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε την κερδοφορία αυτού του είδους της αποστολής, αλλά συνήθως ερευνητικές αποστολές που κάνουν κάτι για πρώτη φορά είναι σχεδόν πάντα άχρηστες". , τονίζει η Δρ. Waliwa

Αναφέρει επίσης τον διάσημο Αμερικανό εφευρέτη Thomas Edison. Όταν άρχισε να πειραματίζεται με τον ηλεκτρικό ρεύμα και τον πρώτο λαμπτήρα πυρακτώσεως, ένας φίλος του τον ρώτησε αν η ανακάλυψη αξίζει τις προσπάθειές του. Ο Edison απάντησε ότι δεν είχε ιδέα, αλλά ήταν πεπεισμένος ότι σε λίγες δεκαετίες όλα αυτά θα είχαν οφέλη για το μέλλον και έτσι συνέβη , κατέληξε.

©AETOS NEWS

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications