Δείτε βίντεο από την επιχείρηση εξόντωσης του αρχηγού της ISIS Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι που έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα η CENTCOM.

Τη δημοσιοποίηση του βίντεο είχε προαναγγείλει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος είχε πει προ δύο ημερών ότι σκεφτόμαστε να δώσουμε στη δημοσιότητα κάποια πλάνα από την επιχείρηση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία.

Όπως αναφέρεται ένοπλοι της ISIS από δύο κατευθύνσεις άρχισαν να πυροβολούν κατά των αμερικανικών ελικοπτέρων που έπαιρναν μέρος στην επιχείρηση.

Τα μέλη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων να προσεγγίζουν το κρησφύγετο του αλ-Μπαγκντάντι, λίγο πριν αυτός καταφύγει στην υπόγεια στοά και ανατιναχθεί σκοτώνοντας μαζί του και δύο παιδιά. Στο δεύτερο βίντεο φαίνονται τα πυρά των αμερικανικών ελικοπτέρων κατά των ενόπλων της ISIS.

Όπως είπε ο στρατηγός Frank McKenzie Διοικητής της CENTCOM η ανεύρεση του αλ-Μπαγκντάντι ήταν αποτέλεσμα μιας εργώδους προσπάθειας μεταξύ πολλών υπηρεσιών η οποία το τελευταίο διάστημα είχε προχωρήσει πολύ σε ότι αφορά την τοποθεσία που κρυβόταν, δηλαδή στην επαρχία της Ιντλίμπ στην βορειοανατολική Συρία.

Τα υπολείμματα της σορού του αλ-Μπαγκντάντι, είπε ρίχτηκαν στη θάλασσα σύμφωνα με το νόμο περί ένοπλων συγκρούσεων εντός 24 ωρών από το θάνατό του.

Όπως ακόμη πρόσθεσε ανάμεσα στους κύριους στόχους της επιχείρησης εκτός από τη σύλληψη ή την εκτέλεση του αρχηγού της ISIS, ήταν η αποφυγή απωλειών ανάμεσα σε αμάχους, και κυρίως παιδιά που ήταν γνωστό πως βρίσκονταν στο κρησφύγετο.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications