Οι εξελίξεις «τρέχουν» με ασυνήθιστη ταχύτητα… ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
«Στις ιδιωτικές επιχειρήσεις πλέον, αντί να βασιζόμαστε μόνο στις κλασικές μεθόδους επιτήρησης, θα υπάρχει μια ψηφιακή κάρτα, έτσι ώστε ο κάθε εργαζόμενος να μπορεί να αποζημιώνεται για τις ώρες και, πολύ περισσότερο, τις υπερωρίες που έχει κάνει στον τόπο εργασίας του. Ουσιαστικά είναι μια κάρτα για να μην κρατούν αιχμάλωτους οι εργοδότες τους εργαζομένους τους».
Αυτό τόνισε σε συνέντευξη της στη «Βραδυνή της Κυριακής» η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Τι είναι όμως η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας;
Με την χρήση της ηλεκτρονικής κάρτα εργασίας θα διαπιστώνεται η ώρα εισόδου και εξόδου του εργαζόμενου κατά τη διάρκεια των ελέγχων ώστε να περιοριστεί η αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία αλλά και να καταγράφονται οι υπερωρίες.
Πολύ καλό αυτό.
Τι θα γίνει όμως, αν όπως σε άλλες χώρες, η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας με μικροτσίπ αντικατασταθεί από αυτόνομα μικροτσίπ, τα οποία ήδη έχουν εμφυτευθεί σε εργαζόμενους στην Ευρώπη όπως το el.gr καιρό τώρα μεταδίδει;
Τα μικροτσίπ τοποθετούνται στο δέρμα μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη, όντας σε θέση να ανοίξουν πόρτες ή να ξεκινήσουν ένα αυτοκίνητο. Μπορούν επίσης να φορτωθούν με ιατρικά και άλλα προσωπικά δεδομένα ή ακόμα και με μικρόφωνο, προκειμένου να παρακολουθούνται συνομιλίες και να «μαρτυρούν» την τοποθεσία του κάθε υπαλλήλου.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ η ψηφιακή κάρτα, ενώ στην αρχή προοριζόταν μόνο για υπαλλήλους μεγάλων εταιρειών, τώρα θα εξαπλωθεί ακόμα στις συνοικιακές επιχειρήσεις όλης της χώρας.
Ελπίζουμε η κυβέρνηση να ενημερωθεί εκτενώς για τα προαναφερθέντα και να μην επιτρέψει να υπερβούν κάποιοι τα εσκαμμένα.
0 comments
Δημοσίευση σχολίου