Η 25χρονη γυναίκα δεν αισθανόταν και πολύ καλά και γι’ αυτό είχε πάει στο νοσοκομείο για εξετάσεις, αλλά μόλις είδε στη σύριγγα το αίμα της να έχει γίνει από πολύ σκούρο μπλε έως μαύρο, τότε ανησύχησε για τα καλά.

Συγκεκριμένα, η νεαρή κοπέλα από τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ είχε μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση εξαιτίας ενός τοπικού αναισθητικού, μιας αναισθητικής κρέμας που χρησιμοποίησε για να ανακουφιστεί από τον πονόδοντο, με κύριο συστατικό της τη βενζοκαΐνη.

Μεθαιγλοβιναιμία ή μεθαιμοσφαιριναιμία λέγεται η διαταραχή κατά την οποία ο σίδηρος που υπάρχει στην αιμοσφαιρίνη των ερυθρών αιμοσφαιρίων αλλάζει δομή και πλέον δε μεταφέρει το οξυγόνο στο αίμα

Μεθαιγλοβιναιμία ή μεθαιμοσφαιριναιμία λέγεται η διαταραχή κατά την οποία ο σίδηρος που υπάρχει στην αιμοσφαιρίνη των ερυθρών αιμοσφαιρίων αλλάζει δομή και πλέον δε μεταφέρει το οξυγόνο στο αίμα

Η αλλεργική αντίδραση προκάλεσε στην κοπέλα μεθαιγλοβιναιμία ή μεθαιμοσφαιριναιμία, όπως αλλιώς είναι γνωστή η συγκεκριμένη διαταραχή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο σίδηρος που υπάρχει στην αιμοσφαιρίνη των ερυθρών αιμοσφαιρίων αλλάζει δομή και πλέον δε μεταφέρει το οξυγόνο στο αίμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ιατρική επιθεώρηση «New England Journal of Medicine», η γυναίκα από το Ρόουντ Άιλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής που παραμένει ανώνυμη χρησιμοποίησε σχεδόν ολόκληρη τη συσκευασία του τοπικού αναισθητικού, πριν πάει για ύπνο, για να μετριάσει τον πονόδοντο.

Όμως την επόμενη μέρα το πρωί, ένιωσε αδιαθεσία, αδυναμία και δυσκολευόταν στην αναπνοή, γι’ αυτό πήγε και στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου.

Το δέρμα της και τα νύχια της είχαν μια σκούρα μπλε απόχρωση επειδή το σώμα της ασφυκτιούσε από την έλλειψη οξυγόνου, τόνισαν οι γιατροί που την κούραραν.

Οι εξετάσεις της έδειξαν ότι το ποσοστό του οξυγόνου στο αίμα της είχε πέσει στο 67%, αντί του 95% με 99% που είναι στους υγιείς οργανισμούς.

Το πολύ χαμηλό οξυγόνο στο αίμα, η υποξαιμία όπως καλείται διαφορετικά, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη εγκεφαλική βλάβη ή ακόμη και θάνατο αν δεν ληφθεί η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Δείτε το βίντεο:

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications