Ήταν η Μητέρα Τερέζα, η «Αγία των Φτωχών» που αφιέρωσε τη ζωή της στους άστεγους και τους αρρώστους του πλανήτη μας κι έμεινε στην ιστορία για το φιλανθρωπικό της έργο στην Ινδία, πράκτορας της CIA;
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια αλλόκοτη "θεωρία συνωμοσίας" λεει μια καθεστωτική σελίδα,("θεωρία συνωμοσίας" φράση που εισηχθεί στον όχλο για να αποκρύψει ότι ενοχλεί, πετάς ένα "θεωρία συνωμοσίας" στους παπαγάλους του όχλου που λειτουργούν ως αγέλη πρόβατων και αναπαράγουν ότι τους λες(γκοχιμ), και αυτόματα αποκρύπτεται ένα γεγονός η μια πληροφορία, και όλα καλά) σύμφωνα με την οποία η αμερικανική μυστική υπηρεσία χρησιμοποίησε την Μητέρα Τερέζα για να εμποδίσει την Ινδία να περάσει στη σφαίρα επιρροής της ΕΣΣΔ.
Τι υποστηρίζει ερευνητής και οχι "συνωμοσιολόγος"(λέξη ταμπέλα υποτίμησης) για τη Μητέρα Τερέζα
Γεννημένη στις 26 Αυγούστου του 1910 στα Σκόπια της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, από γονείς καταγόμενους από τα Σκόδρα της Αλβανίας, η Ανιέζε Γκόντσε Μπογιάτζιου όπως ήταν το όνομά της προτού γίνει μοναχή, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της ως ιεραπόστολος στην Ινδία, όπου άφησε την τελευταία της πνοή στις 5 Σεπτεμβρίου του 1997.
Η τιμημένη με Νόμπελ Ειρήνης το 1979 Μητέρα Τερέζα ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο προκειμένου να βοηθήσει τους φτωχούς και τους αρρώστους και το 1988 επισκέφθηκε την ΕΣΣΔ με τη βοήθεια της συζύγου του πρώην ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, Ραϊσα. Αλλά σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Τζες Μακ Κλίντοκ στο ταξίδι της αυτό η Μητέρα Τερέζα εργαζόταν για λογαριασμό της CIA, χρησιμοποιώντας την επιρροή της για να συναντηθεί με την ηγεσία του κομμουνιστικού καθεστώτος και να στείλει κρυφά μηνύματα σε αξιωματούχους πίσω στις ΗΠΑ. «Η θεωρία μου για το ρόλο της Μητέρας Τερέζα ως κατασκόπου είναι ότι άσκησε την επιρροή της για να εμποδίσει την Ινδία να γίνει προπύργιο της Ρωσίας στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου», λέει.
Στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου η Ινδία είχε αρχίσει να συνάπτει στενές στρατηγικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις με την Σοβιετική Ένωση και η ουδέτερη στάση που κρατούσε ο πρωθυπουργός Τζαβαχαρλάλ Νεχρού έναντι του Ανατολικού Μπλοκ προκαλούσε ανησυχία στην Ουάσιγκτον. «Στην πραγματικότητα, επειδή εργαζόταν για λογαριασμό των ΗΠΑ και της Ινδίας κι απολάμβανε της πλήρους εμπιστοσύνης της Ρωσίας δρούσε ως αγγελιοφόρος των Αμερικανών στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου», λέει ο Μακ Κλίντοκ. «Έπρεπε να βρίσκεται στα κατάλληλα σημεία τον κατάλληλο χρόνο και να μιλά στα σωστά άτομα με αρκετή επιρροή και αρκετή οικονομική υποστήριξη για να κάνει μυστικά ό,τι χρειαζόταν.»
Μητέρα Τερέζα – Η οσιοποίηση και οι καταγγελίες
Η Μητέρα Τερέζα υπήρξε σ’ ολόκληρη τη διάρκεια της ζωής της μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Για τους θαυμαστές της ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ανθρωπιστές του κόσμου τον περασμένο αιώνα. Το 2016 ο Πάπας Φραγκίσκος την ανακήρυξε Αγία μετά την θεραπεία ενός Βραζιλιάνου με πολλαπλούς όγκους στον εγκέφαλο, που η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία απέδωσε σε θαύμα της. Ορισμένοι, ωστόσο, αμφισβήτησαν τις πηγές χρηματοδότησής της, την κοινωνική της προσφορά και τις σχέσεις της με αμφιλεγόμενα πρόσωπα του δημόσιου βίου και της απέδωσαν ιδιοτελή κίνητρα.
Τι περιέχουν οι φάκελοι της NSA για τη Μητέρα Τερέζα;
Αλλά ίσως οι «απόρρητοι φάκελοι» της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) να ήταν που τροφοδότησαν τη θεωρία συνωμοσίας του Μακ Κλίντοκ. Πριν από τέσσερα χρόνια ένα αίτημα βάσει του νόμου περί ελευθερίας πληροφόρησης που εστάλη στην αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να δοθούν στη δημοσιότητα τα αρχεία για τη Μητέρα Τερέζα απορρίφθηκε από την NSA, που υποστήριξε ότι επρόκειτο για «άκρως απόρρητες» πληροφορίες. Μετά από νέο αίτημα το 2018 τα αρχεία δημοσιεύτηκαν, αλλά λογοκριμένα και περιείχαν μόνον μια παράγραφο με πληροφορίες. Φέτος διατυπώθηκε εκ νέου το αίτημα να δοθεί ο πλήρης φάκελος στη δημοσιότητα, αλλά και πάλι απορρίφθηκε με την NSA να επιμένει ότι τα αρχεία θα παραμείνουν «άκρως απόρρητα».
-----------
Κοντά έπεσε ο ερευνητής γιαυτό έτρεξαν να πουν για θεωρίες συνωμοσίας, σε αλλες περιπτώσεις λένε για fake news, αλλα δεν ηταν πράκτορας της CIA ακριβώς... Πρώτο σημάδι :τιμημένη με Νόμπελ Ειρήνης το 1979, αυτό μονο συμμορίτες συγκεκριμένης ράτσας το έχουν πάρει και συνήθως για αντίθετο λόγο !
Δεύτερο σημάδι ότι ηταν συγκεκριμένης ράτσας ειναι ένα άλλο στοιχείο που δεν θα το γράψουμε για ευνοήτους λογούς, όποτε δεν χρειάζεται να ειναι πράκτορας της CIA αυτές οι ράτσες δημιούργησαν την CIA ούτως η άλλος.. Ως εκ τούτου μονο «αγία των φτωχών» δεν ηταν, έχει και άλλους άγιους παλιότερα ίδιας ράτσας που έγιναν άγιοι και έσφαζαν!
0 comments
Δημοσίευση σχολίου