Αρχηγός Φρουρών της Επανάστασης: Οποία χώρα επιτεθεί στο Ιράν θα μετατραπεί η ίδια σε πεδίο μάχης

Ο Ιρανός επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης δήλωσε ότι όποια χώρα επιτεθεί στο Ιράν θα γίνει η ίδια το «βασικό πεδίο μάχης», ενώ μέσω κλιμάκωσης της έντασης με τις ΗΠΑ.

Όποια χώρα επιτεθεί στο Ιράν, θα γίνει το «βασικό πεδίο μάχης» προειδοποίησε ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης, Χουσεΐν Σαλαμί.

«Προσέξτε, μια περιορισμένη επιθετικότητα δεν θα παραμείνει περιορισμένη. Βρισκόμαστε μετά την τιμωρία και θα συνεχίσουμε μέχρι την πλήρη καταστροφή οποιουδήποτε επιτιθέμενου», δήλωσε ο Σαλαμί σε σχόλια που μεταδόθηκαν στην κρατική τηλεόραση, το Σάββατο.

Ο ίδιος επανέλαβε επίσης την προειδοποίηση του Ιρανού προέδρου Χασάν Ρουχανί ότι ο ιρανικός στρατός θα καταρρίψει κάθε drone που παραβιάσει τον εναέριο χώρο του Ιράν.

Κλιμακώνεται η ένταση ΗΠΑ - Ιράν
Την Παρασκευή, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την αποστολή δυνάμεων στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ, αυτά τα στρατεύματα θα έχουν αμυντικό χαρακτήρα. Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν πόλεμο με το Ιράν αλλά «έχουν και άλλες επιλογές».

Το Associated Press είχε μεταδώσει ότι το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ πρόκειται να ενημερώσει τον Τραμπ για ένα «ευρύ φάσμα στρατιωτικών επιλογών» για να απαντήσει στις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας, συμπεριλαμβανομένης μιας λίστας πιθανών στόχων για αεροπορικά πλήγματα εντός της χώρας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι κυρώσεις κατά του Ιράν θα «λειτουργήσουν» προσθέτοντας ότι προτιμά τη στρατηγική αυτή από μια που περιλαμβάνει ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

«Νομίζω ότι οι κυρώσεις λειτουργούν», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας. «Ο στρατός θα λειτουργήσει. Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή μορφή νίκης».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο, ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι οι κυρώσεις θα είναι οι «μεγαλύτερες που επιβλήθηκαν ποτέ σε μια χώρα», φτάνοντας «ακριβώς στην κορυφή» της ιρανικής κυβέρνησης.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε νέες οικονομικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν, με στόχο την κεντρική τράπεζα της χώρας και το ταμείο κρατικών επενδύσεων. Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε λέγοντας ότι οι Αμερικανοί πρέπει να καταλάβουν ότι η πολιτική τους για τις κυρώσεις απέτυχε. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Ζαρίφ, χαρακτήρισε τις νέες κυρώσεις «απαράδεκτες και επικίνδυνες».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications