Η ινδική σεληνάκατος Vikram έχασε επικοινωνία με το κέντρο επιχειρήσεων, κατά τη διάρκεια της τελευταίας φάσης της προσελήνωσης και προφανώς συνετρίβη στην επιφάνεια της Σελήνης.

Το κέντρο ελέγχου της ινδικής διαστημικής αποστολής στο Φεγγάρι ανακοίνωσε ότι η σεληνάκατος «Vikram» ότι έχασε ξαφνικά επικοινωνία σε υψόμετρο 2,1 χλμ πάνω από τη Σελήνη, ενώ βρισκόταν στην τελευταία φάση της καθόδου και παρουσίαζε μικρή απόκλιση από την προϋπολογισμένη τροχιά προσελήνωσης.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ινδικής διαστημικής αποστολής, Η Ινδική Διαστημική Υπηρεσία εξετάζει τα δεδομένα για να συμπεράνει τι ακριβώς συνέβη.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι έσπευσε να συγχαρεί τους Ινδούς επιστήμονες και υποσχέθηκε ότι το διαστημικό πρόγραμμα της χώρας δεν έχει δει ακόμη τις καλύτερές του στιγμές.

«Όλο το έθνος συμπαρίσταται στους επιστήμονές μας που ανέλαβαν μια από τις πλέον φιλόδοξες διαστημικές αποστολές. Είστε εξαιρετικοί πολίτες που παρείχατε απίστευτη στήριξη στην πρόοδο του έθνους», τόνισε ο Ινδός πρωθυπουργός.

​«Θα υπάρξουν πολλές ακόμη ευκαιρίες για να είμαστε υπερήφανοι. Όσον αφορά στο διαστημικό πρόγραμμα, είμαστε σίγουροι ότι τα καλύτερα θα έρθουν», τόνισε ο Μόντι σε τηλεοπτικό του μήνυμα, όπως αναφέρει το RT.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι με την αποτυχημένη προσελήνωση της ινδικής ακάτου, μόνο η πρώην Σοβιετική Ένωση, οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν κατορθώσει να προσγειωθούν επιτυχώς στο Φεγγάρι.

Tο 1979,ο Chatelain ισχυρίστηκε ότι:... Όλες οι πτήσεις Απόλλων παρακολουθουνταν, απο απόσταση αλλα μερικές φορές αρκετά κοντά, από διαστημικά οχήματα εξωγήινης προέλευσης - ιπτάμενοι δίσκοι ή UFO, αν θέλετε να αποκαλούμε με αυτό το όνομα. Κάθε φορά που αυτό συνέβη, οι αστροναύτες ενημέρωναν το κέντρο, που διέταξε την απόλυτη σιωπή για αυτά.

Ο Μπράιαντ πηγαίνει ακόμη πιο πέρα στο βιβλίο του, λέει ότι η πρώτη σεληνιακή αποστολή θα μπορούσε είχε επιτυχία, αλλά με το που προσγειώθηκαν στο φεγγάρι ανακάλυψαν ότι είχε ήδη καταληφθεί από εξωγήινους!! τους προειδοποίησαν να μην επιστρέψουν ποτέ στην σελήνη , εξ ου και ο τίτλος του βιβλίο του .

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications