Σε εικόνα που δημοσίευσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha εμφανίζονται άνδρες του Λιμενικού να σημαδεύουν με όπλα τους επιβάτες σκάφους που κρίθηκε ύποπτο, μετά από καταδίωξη στο Αιγαίο.

Στη Λέσβο προκειμένου να ελεγχθεί μεταφέρεται το φουσκωτό σκάφος, το οποίο ακινητοποιήθηκε μετά από καταδίωξη μεσοπέλαγα, τη στιγμή που συνεχίζονται οι έρευνες του Λιμενικού για τυχόν δεύτερο σκάφος.

Σε εικόνα που δημοσίευσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha εμφανίζονται άνδρες του Λιμενικού να σημαδεύουν με όπλα τους επιβάτες του σκάφους που κρίθηκε ύποπτο.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, οι τρεις επιβαίνοντες στο σκάφος είναι Αλβανοί υπήκοοι, οι οποίοι είχαν προσεγγίσει νωρίτερα στις τουρκικές ακτές.

Τα στελέχη του Λιμενικού πυροβόλησαν προειδοποιητικά στον αέρα, ενώ στην καταδίωξη συμμετείχαν και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, αλλά και της Frontex, ελικόπτερο της οποίας παρακολουθούσε την πορεία του σκάφους.

Η επιχείρηση ξεκίνησε καθώς στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού είχαν πληροφορία για σπείρα που θα προσπαθούσε να μεταφέρει ναρκωτικά από την Αλβανία στην Τουρκία με ένα ή παραπάνω σκάφη.

Αντίστοιχες πληροφορίες είχαν και οι Τούρκοι που έστησαν επιχείρηση για να ακινητοποιήσουν το φουσκωτό.

Ακολούθησε καταδίωξη και το φουσκωτό μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Τότε ανέλαβε το ελληνικό Λιμενικό.

Το σκάφος κατασχέθηκε για να ελεγχθεί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν δεύτερο σκάφος.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications