Το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανέφερε νωρίτερα ότι ο δορυφόρος είχε παρουσιάσει διάφορες ανωμαλίες στην διάρκεια της πτήσης του και πως οι μηχανικοί ερευνούν τα αίτια του προβλήματος.

Ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος ChinaSat-18 (Zhongxing-18) παρουσίασε τεχνικά προβλήματα αμέσως μετά την εκτόξευσή του, ανέφερε το SpaceNews την Πέμπτη.

Ο δορυφόρος εκτοξεύθηκε στις 19 Αυγούστου από το διαστημικό κέντρο Xichang, επί του πυραύλου Long March 3B. Είναι ο πρώτος δορυφόρος που βασίζεται σε μια βελτιωμένη έκδοση της κινεζικής δορυφορικής πλατφόρμας DFH-4.

Ο ChinaSat-18 φέρεται ότι παρουσίασε αποτυχία ανάπτυξης των ηλιακών του πάνελ, αλλά αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τον ιδιοκτήτη του δορυφόρου China Satcom.

Σύμφωνα με την δημοσίευση, ο δορυφόρος είναι ασφαλισμένος για 250 εκατ. δολάρια. Η China Satcom δεν έχει ακόμη καταθέσει αίτημα αποζημίωσης.

Ο ChinaSat-18 είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος, ο οποίος σχεδιάστηκε για να παρέχει υπηρεσίες μετάδοσης και τηλεπικοινωνιών στην Κίνα. Ο ChinaSat-18 διαθέτει εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας για την παροχή μιας σειράς ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, επικοινωνιών και εφαρμογών διαδικτύου με διάρκεια ζωής 15 ετών και άνω.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications