Μέσα σε μια τεράστια σπηλιά ζουν οι κάτοικοι ενός χωριού στην Κίνα, που βρίσκεται πάνω σε βουνό 1.800 μέτρων!
Οι περίπου 100 κάτοικοι του χωριού Ζονγκντόνγκ (Zhongdong) στην επαρχία Γκουινζού (Guizhou),προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στη σπηλιά, έχοντας δημιουργήσει εδώ και χρόνια, τα σπίτια τους.

Μάλιστα, υπήρχε και σχολείο, το οποίο η κυβέρνηση έκλεισε το 2011, με την αιτιολογία πως «η Κίνα δεν είναι μια κοινωνία ανθρώπων των σπηλαίων». Έτσι, τα παιδιά αναγκάζονται να κάνουν δύο ώρες πεζοπορία στα βουνά για να πάνε στο σχολείο του κοντινότερου χωριού. Όμως, στη σπηλιά τους μπορούν να διασκεδάσουν, καθώς έχουν φτιάξει ένα γήπεδο μπάσκετ!

Προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο ζωής των χωρικών, οι πρεσβύτεροι έχουν προσπαθήσει να πιέσουν την τοπική αυτοδιοίκηση να τους φτιάξει ένα δρόμο που να συνδέει τη σπηλιά με τα γύρω χωριά. Οι κάτοικοι έχουν πρόσβαση στην τηλεόραση και περιστασιακά φτάνει εκεί κάποια εφημερίδα.

Το χωριό είναι εγκατεστημένο σε ένα σύμπελγμα σπηλαίων. Το μεγαλύτερο από ασβεστόλιθο είναι το χωριό και τα άλλα δύο μικρότερα σπήλαια παραμένουν ακατοίκητα. Μερικοί χωρικοί υποστηρίζουν ότι η εγκατάσταση έγινε μετά την επανάσταση του 1949 για να ξεφύγουν από ληστείες, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι η το χωριό ήταν εκεί αμέτρητες γενιές νωρίτερα.

Το Zhongdong έχει μήκος 230 μέτρα, πλάτος 115 και ύψος 50 μέτρων. Το μέγεθος της σπηλιάς είναι συγκρίσιμο με πάνω από ενάμισι γήπεδο ποδοσφαίρου. Οι είκοσι οικογένειες που ζουν εκεί, ανήκουν στην εθνοτική μειονότητα των Μιάο (Miao) και μέσα στο σπήλαιο καλλιεργούν καλαμπόκι, έχουν κοτέτσια και σταύλους για αγελάδες και γουρούνια.

Τα σπίτια του χωριού έχουν τοίχους από μπαμπού τοίχους, και είναι μοναδικά στον κόσμο χωρίς στέγες, αφού η σκεπή για όλα, είναι η στέγη του σπηλαίου. Οι κάτοικοι χρησιμοποιούν εστίες με ξύλα για θέρμανση και μαγείρεμα, ενώ την τελευταία δεκαετία τροφοδοτήθηκε με ηλεκτρικό ρεύμα.

Η κινεζική κυβέρνηση δημιούργησε ένα χωριό στους πρόποδες του βουνού, με σπίτια χτισμένα από μπετόν, όμως οι κάτοικοι αρνήθηκαν να μετακινηθούν θεωρώντας υποβάθμιση τους, την εγκατάσταση τους εκεί.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications