Με αφορμή ένα post από μια ανεξάρτητη πηγή για Κροκοδείλια τα “πράσινα” δάκρυα για την καταστροφή του Αμαζονίου, και 3-4 των συμμοριτών που ότι λένε εκεί ισχύει το αντίθετο,και παριστάνουν τους φωστήρες κλασική τακτική κάθε αδίσταχτου, να ειναι καλά τα πρόβατα που τις έχουν για έγκυρες πήγες. Άλλα όπως έχουν ξανα πει πολλοί ελληνόφωνοι ειναι ίδιοι στο χαρακτήρα με τους συμμορίτες γιαυτό δεν βλέπουν την διάφορα.
Και ξαφνικά θυμήθηκαν τον Αμαζόνιο που φλέγεται μετά από ετών αποψίλωσης. Και γίνεται καυγάς μεταξύ των υπερασπιστών της Κλιματικής Αλλαγής και του “αρνητή” Μπολσονάρο.
Πολίτες αριστεροί, οργανώσεις και περιβαλλοντολόγοι της Βραζιλίας κατηγορούν τον Ζαΐρ Μπολσονάρο για την καταστροφή του Αμαζονίου, του μεγαλύτερο πνεύμονα οξυγόνου στον κόσμο, κι εκείνος επιρρίπτει τις ευθύνες στις μη κυβερνητικές οργανώσεις λέγοντας ότι αυτές έβαλαν τις φωτιές.
Και ξαφνικά ο άλλος μέγας ηγέτης, ο Μακρόν, ζητά οι G7 να επικεντρωθούν στη «διεθνή κρίση»: «Το σπίτι μας καίγεται. Κυριολεκτικά. Η Αμαζονία, ο πνεύμονας του πλανήτη μας που παράγει το 20% του οξυγόνου μας, είναι στις φλόγες. Πρόκειται για διεθνή κρίση. Μέλη της G7, ραντεβού σε δυο ημέρες για να συζητήσουμε αυτήν την κατεπείγουσα κατάσταση», τόνισε ο Μακρόν μέσω Twitter.
Πιο υποκριτές… πεθαίνεις… όπως λέει igata.gr, για να δούμε ιστορικά δώστε βάση σε τίτλους και ημερομηνίες απο δίκες τους έγκυρες πήγες:
Έγκλημα στον Αμαζόνιο 04/08/2012!!!
Οι αεροφωτογραφίες που ακολουθούν αποτυπώνουν την έκταση της παράνομης αποψίλωσης του δάσους κοντά στο Εθνικό Πάρκο της Αμαζονίας στην περιοχή Itaituba της Βραζιλίας.
Επιταχύνθηκε η αποψίλωση του δάσους του Αμαζονίου Για «έγκλημα» μιλά η κυβέρνηση της Βραζιλίας 15/11/2013
Κατά 28% αυξήθηκε η αποψίλωση του δάσους του Αμαζονίου από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Ιούλιο φέτος, έπειτα από μήνες επιβράδυνσης, όπως ανακοίνωσε η Βραζιλία.
Η κυβέρνηση της χώρας εργάζεται για να αναστρέψει αυτό το «έγκλημα», όπως είπε η υπουργός Περιβάλλοντος Izabella Teixeira.
Οι ακτιβιστές αποδίδουν τη γιγάντωση της καταστροφής στην αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του νόμου της Βραζιλίας για την προστασία των δασών., σημειώνει το BBC.
Πέρσι η χώρα είχε καταγράψει το χαμηλότερο ρυθμό αποψίλωσης από τότε που κρατούνται αρχεία των στοιχείων.Τα στοιχεία δείχνουν πως τον Ιούλιο η περιοχή που αποψιλώνεται έφτανε τα 5.843 τετραγωνικά χιλιόμετρα σε σχέση με έκταση 4.571 τετραγωνικών χιλιομέτρων τον περασμένο 12μηνο. Αυτά το 2013!
0 comments
Δημοσίευση σχολίου