Ο Ινδός Dharampal Singh Goodha είναι γνωστός στον κόσμο από το 2016, όταν πρωτοεμφανίστηκε σε δημοσιογράφους, λέγοντας ότι ήταν 119 ετών, τώρα είναι 121 ετών. Επιπλέον, συμμετέχει τακτικά σε αγώνες μαραθωνίου. Έχει περισσότερα από 20 μετάλλια στην ηλικιακή του κατηγορία που έλαβε σε εθνικά και σε διεθνές αγώνες.

Ο Dharampal Singh γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου του 1897 στο χωριό Gudha κοντά στην πόλη Merath στην πολιτεία Uttar Pradesh. Ταυτόχρονα, έχει έγγραφα και διαβατήριο όπου αναφέρεται η ημερομηνία αυτή.

Άρχισε να έχει σχέση με το τρέξιμο από τοτε που ηταν έφηβος. «Όταν ήμουν νέος, έτρεχα συνεχώς από το χωριό μου στο γειτονικό χωριό, το οποίο ήταν 700 μέτρα απόσταση. Πήγαινα αρκετές φόρες μπρος πίσω την ήμερα», λέει.

Όλη τη ζωή του, ο Dharampal Singh εργάστηκε ως αγρότης και ξυπνούσε νωρίς το πρωί στις 4, και πηγαίνει για τρέξιμο. Κάθε μέρα έτρεχε τουλάχιστον 4 χιλιόμετρα. Το βιβλίο των ρεκόρ Guinness για κάποιο λόγο δεν έχει ακόμη βάλει τον Dharampal Singh ως το μεγαλύτερο άνθρωπο στον κόσμο. Εν τω μεταξύ, πολλοί άνθρωποι τον ρωτούν τι ακριβώς τρώει. Να πει το μυστικό της μακροζωίας του.

"Ακολουθώ μια αυστηρά ισορροπημένη διατροφή από νεαρή ηλικία. Μέχρι πριν από 40 χρόνια σταμάτησα να τρώω βούτυρο και άλλα λιπαρά τρόφιμα, δεν πίνω ούτε καπνίζω".

Εκτός από όλα αυτά, είναι χορτοφάγος και το αγαπημένο του πιάτο είναι το chutney (ινδική σάλτσα με φιστίκια, ντομάτες, αγγούρι και άλλα συστατικά). Πίνει νερό με χυμό λεμονιού.

Ο Dharampal Singh είναι συνεχώς θέμα έντονης συζήτησης. Οι σκεπτικιστές επισημαίνουν ότι παρά το γεγονός ότι έχει διαβατήριο και άλλα τρία έγγραφα που επιβεβαιώνουν τη ηλικία του, δεν έχει πιστοποιητικό γέννησης, το οποίο κατά τη γνώμη τους είναι ύποπτο.

Από την άλλη πλευρά, εκείνα τα χρόνια, στα τέλη του 19ου αιώνα, τέτοια έγγραφα στην Ινδία συχνά δεν υπήρχαν καθόλου. Ωστόσο, αυτό ακριβώς φαίνεται να εμποδίζει να μπει στο βιβλίο Guinness.

©AETOS NEWS

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications