Αποστομωτική απάντηση Μπολσονάρου σε Μακρόν: Εσύ δεν μπόρεσες να σώσεις την Παναγία των Παρισίων, τολμάς και μιλάς;

"Η Γαλλία που δεν μπόρεσε να αποτρέψει μια προβλέψιμη πυρκαγιά σε μια εκκλησία, την Παναγία των Παρισίων, θέλει να μας βοηθήσει και μας κάνει μάθημα"; Με τον τρόπο αυτό, απέρριψε η κυβέρνηση της Βραζιλίας την βοήθεια για να αντιμετωπίσει τις συνηθισμένες πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, δήλωσε κορυφαίο στέλεχός της, προτρέποντας τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να ασχολείται με «τις αποικίες» της Γαλλίας.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας απορρίπτει της συντονισμένες επιθέσεις που δέχεται από τους υπέρμαχους του σχεδίου της επιβολής "πράσινων φόρων" ύψους 1.000 δολαρίων ανά κάτοικο όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λε Μερ , και κάνει λόγο για "συνηθισμένες πυρκαγιές σε μια γιγαντιαία, έκταση".

Πράγματι, το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, το 60% του οποίου βρίσκεται στη Βραζιλία και δίνει το 6% του οξυγόνου του πλανήτη, εκτείνεται επίσης στη Βολιβία, την Κολομβία, τον Ισημερινό, τη Γαλλική Γουιάνα, τη Γουιάνα, το Περού, το Σουρινάμ και τη Βενεζουέλα. Η περιοχή σε μια τέτοια χαοτική έκταση που έχει καεί, είναι ίση με το μέγεθος της Αττικής.

Εκατοντάδες από τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στο βραζιλιάνικο τμήμα του τροπικού δάσους του Αμαζονίου οφείλονται σε εμπρησμούς.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας αναγνωρίζει πως πίσω από τις επιθέσεις κρύβεται κάτι μεγαλύτερο, η προσπάθεια συγκεκριμένου κέντρου να επιβάλλει νέους υπέρογκους φόρους για το κλίμα επιρρίπτοντας την ευθύνη των εμπρησμών σε "περίεργες και σκοτεινές" ΜΚΟ.

Οντως, με τις φωτιές σε Αμαζόνιο αλλά και σε Αλάσκα-Σιβηρία, οι θιασώτες της κλιματικής αλλαγής και των πράσινων φόρων πιστεύουν πως πρέπει να παρθούν άμεσα ...φορολογικά μέτρα!

H δήθεν "κλιματική αλλαγή" και η μπίζνα των 1000 δολαρίων ανά κεφάλι

"Πράσινος φόρος" ύψους 1.000 δολαρίων ανά κάτοικο είναι το νέο εύρημα των θεωρητικών της "κλιματικής αλλαγής". Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λε Μερ. Κάποιοι έχουν καταστρώσει ένα καλά οργανωμένο σχέδιο για να βγάλουν τρισ. δολάρια.

Πιο αναλυτικά, για να τηρηθούν οι στόχοι της συμφωνίας του Παρισιού ενάντια στην κλιματική αλλαγή, θα έπρεπε να καταβληθούν 1.000 δολάρια τον χρόνο κι ανά κάτοικο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ.

"Η αποτίμηση, που είναι δική μας, είναι ότι εάν θέλουμε να τηρήσουμε τους στόχους της συμφωνίας του Παρισιού, θα χρειαστούν 1.000 δολ. τον χρόνο, ανά κάτοικο, για τα επόμενα έτη» εξήγησε πριν ημέρες ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας από το μέγαρο των Ηλυσίων, όπου συναντήθηκε με οικονομικούς παράγοντες.

Πολλές φορές έχουμε θίξει το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη ως μια προσπάθεια δημιουργίας ενός "Παγκόσμιου Κράτους" το οποίο απλά θα συλλέγει από όλους "πράσινους φόρους".

Μέσω αυτών των "πράσινων" φόρων θα απαλλοτριώσουν την ιδιοκτησία σε όλον τον πλανήτη.

Η θέρμανση που καταναλώνουμε θα φορολογείται, το ηλ. ρεύμα ακόμα περισσοτερο γιατί συμβάλλει στην δημιουργία του "θερμοκηπίου".

Το νερό που επίσης καταναλώνουμε γιατί επιβαρύνει τον πλανήτη. Η ύπαρξή μας γιατι απαιτεί επιπλέον πόρους του πλανήτη που δεν υπάρχουν.

Μέσω της δήθεν υπερθέρμανσης θα ελέγξουν την γεννήσεις για να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον μέσω της κατανάλωσης.

Σημειώνουμε ότι οι θεωρητικοί της "κλιματικής αλλαγής" στην αρχή χρησιμοποιούσαν τον όρο «υπερθέρμανση», όμως επειδή τελικά οι θερμοκρασίες έπεφταν αντί να ανεβαίνουν με χιόνια ακόμα και σε ερήμους, ξεκίνησαν να διαδίδουν και τον όρο «κλιματική αλλαγή».

Τελευταία, αντί για «κλιματική αλλαγή» (climate change), ο Guardian εισάγει το «κλιματική έκτακτη ανάγκη» (climate emergency) ή «κλιματική κρίση» (climate crisis), ενώ για την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη από το σχετικά ήπιο «global warming» περνάει στο «global heating», με τον όρο heat, που σημαίνει καύσωνας, να παραπέμπει σε μία πολύ πιο έντονη κατάσταση.

Η αποστομωτική απάντηση Βραζιλίας σε Γαλλία

«Ευχαριστούμε [σ.σ. τη G7 για την προσφορά της βοήθειας], αλλά τα μέσα αυτά ίσως να είναι πιο προσήκον να διατεθούν για την αναδάσωση της Ευρώπης», ανέφερε ο Ονίξ Λορενζόνι, γενικός γραμματέας της βραζιλιάνικης προεδρίας (θέση αντίστοιχη με αυτή του πρωθυπουργού σε χώρες όπως η Γαλλία).

«Ο Μακρόν, που δεν μπόρεσε καν να αποτρέψει μια προβλέψιμη πυρκαγιά σε μια εκκλησία που αποτελεί μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς της ανθρωπότητας, θέλει να μας κάνει μαθήματα για τη χώρα μας;» συμπλήρωσε ο Λορενζόνι, αναφερόμενος στην φωτιά που ξέσπασε στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων την 15η Απριλίου.

«Έχει πολλά να φροντίσει στην πατρίδα του και στις γαλλικές αποικίες», συμπλήρωσε, αναφερόμενος σε υπεράκτιες γαλλικές περιοχές, όπως η Γουιάνα, που γειτονεύει με τη Βραζιλία και σε αυτή βρίσκεται μικρό τμήμα του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.

«Η Βραζιλία είναι έθνος δημοκρατικό, ελεύθερο και ουδέποτε είχε αποικιοκρατικές και ιμπεριαλιστικές συμπεριφορές όπως αυτή (...) του Γάλλου [προέδρου] Μακρόν», τον οποίο, «εξάλλου», πλέον «απορρίπτει» μεγάλο ποσοστό των συμπατριωτών του, έκρινε σκόπιμο να προσθέσει ο Ονίξ Λορενζόνι.

Ο Λορενζόνι εκφράστηκε με κείμενο που αναρτήθηκε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1. Τη θέση του επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η βραζιλιάνικη προεδρία.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications